Bitcoin – kako ga varno kupiti na kripto banki Kraken?
Bitcoin – kako ga varno kupiti na kripto banki Kraken?

Bitcoin – kako ga varno kupiti na kripto banki Kraken?

Bitcoin je digitalno zlato, hranilec vrednosti, zato je trenutno edina alternativa realnemu zlatu in žlahtnim kovinam. V decentralizirano, digitalno kripto valuto Bitcoin so začeli vlagati veliki, kot so banke, pokojninski skladi in bogataši ter podjetniki, kot je Elon Musk, najbogatejši Zemljan. Vložil je milijardo ni pol ameriških dolarjev, kar je ceno Bitcoinu precej povzdignilo, in se sedaj giblje nekje okoli 50 tisoč dolarjev za en Bitcoin, kar je na videz zelo veliko. Vendar ni, ker ima ta kripto valuta ogromen potencial.

Kripto valuta Bitcoin je, kljub temu, da je vanj vloženega 972.307.348,001 denarja, še vedno močno podcenjen proti zlatu, v katerega je trenutno vloženo dosti več denarja. Vendar se slika počasi spreminja, kajti zlato je nerodno za hranjenje, drago tudi in skoraj nemogoče ga je prenesti drugam, tudi težje ga je prodati, kot kripto valuto.

Bitcoin

Kako kupiti Bitcoin?

Kripto valuto Bitcoin je zaenkrat za navadnega državljana kar težko kupiti. Zato potrebujete kar nekaj tehničnega, torej računalniškega znanja, znanje angleščine in dosti časa za naštudirati, kako kripto valuto hraniti varno, da vam kdo ne ukrade kovancev. Mi smo za to potrebovali nekaj tednov in se izobražujemo v to smer vsak dan.

V tem članku na kratko opišemo postopek, kako kupiti kripto valuto.

  • Najprej se morate odločiti, na kateri borzi boste kupili Bitcoin. Priporočamo ameriško kripto borzo in banko  Kraken ali kitajsko kripto borzo Binance. Slednja je največja borza na svetu, vendar imamo mi boljšo izkušnjo z borzo Kraken. Provizije za Bitcoin so nižje in lahko ga daste v najem ter za to dobite obresti. Borza Kraken deluje dobro. Njihovi operaterji so zelo odzivni. Zato je borza Kraken izjemno prijazna do začetnikov.
  • Naslednji korak je prijava na borzo, kjer morate izpolni kar nekaj obrazcev. Poslati morate svojo sliko in osebne dokumente preko virtualnega obrazca. To so dokazati, kdo ste in čigav rezident ste. Nato se odločite za nivo vlagateljstva, pa še marsikaj.  Ko končate, boste morali nekaj časa počakati na verifikacijo vašega računa.
  • Ko ste dočakali verifikacijo računa na kripo borzi, potem je naslednji nujen korak, da uredite vse varnostne zadeve zato, da zavarujete svoj račun na borzi.  Od dvostopenjskega preverjanja identitete naprej, drugače borze ne boste mogli uporabljali.
  • Nato morate iz lasnega računa ali z računa podjetja, odvisno ali ste odprli osebni račun, ali za podjetje, nakazati evre na Kraken borzo. Če izberete sepa nakazilo preko nemške banke, bo najceneje. Čakati je treba kakšna 2 delovna dneva, da denar prispe na cilj. Pri nakazovanju pa morate zelo paziti, kaj napišete v referenco, da bo Kraken lahko na vaš Kraken račun nakazal sredstva. Če ne bo vedel, kam sodijo, bo sredstva zavrnil in jih vrnil na vaš račun. Enako se zgodi, če bi namesto vas nakazal sredstva na Kraken nekdo drug. To na Krakenu ni dovoljeno.
  • Ko so končno sredstva prispela na račun na Krakenu, vas bo borza o tem obvestila, vi pa boste lahko za evre kupili Bitcoin, oziroma satoshije, ki so delčki Bitcoina, če nimate denarja za en cel  Bitcoin.

Ko ste kupili kripto valuto, kaj pa sedaj?

Ko imate Bitcoin na računu na borzi Kraken, potem imate dve možnosti.

Ali ga varno naložite na hladno denarnico, na primer Ledger, ki deluje super in preverjeno ter ga tam pustite dlje časa. Saj je Bitcoin hranilec vrednosti. Vi pa ste gotovo vanj vložili le tisti denar, ki ga imate viška in ga boste hranili za na primer pokojnino.

Druga možnost pa je, da ga stejkate. To pomeni, da ga posodite Kraken borzi, ki ga naprej posoja ljudem za trgovanje, vam pa za to nakazuje obresti v satoshijih.

Kaj pa, če želite vlagati v Bitcoin, pa vas je strah?

Če je postopek za vas preveč zahteven in se bojite, da boste kje kaj narobe naredili, potem se lahko obrnete na nas, ki vam bomo pomagali speljati postopek od začetka do konca. Naučili vas bomo vsak korak in vas poučili o varnosti ter hranjenju Bitcoina. Bitcoin boste imeli v svojih rokah in le vi boste imeli do njega dostop, kar menimo, da je tako edino prav. To lahko storimo na  več načinom, odvisno je, kako se dogovorimo.

Pokličite nas na 041 433 737 Silva

ali pišite na medialearn1 (afna) gmail.com

Nič v članku, kar smo objavili, ni nasvet, ampak podajamo samo lastne izkušnje in znanje naprej. Nismo finančni ali kakršni koli drugi svetovalci, niti programerji.

Dodaj odgovor

sl_SISlovenian