Eva Hild in njeno življenje

Eva Hild in njeno življenje

Eva Hild je študentka, ki trenutno obiskuje 1. letnik inštituta in akademije za multimedije Ljubljana. Odločila se je za opravljanje praktičnega izobraževanja v Izobraževalnem društvu za medije, saj si želi pridobiti novih izkušenj. Prav tako pa bi Eva Hild zelo rada pridobila tudi nekaj dodatnega znanja na področju digitalnega marketinga, grafičnega oblikovanja in pisanja člankov.

 

Eva Hild o sebi

 

Stara sem 23 let in prihajam iz Trbovelj. Po končani srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani je bil čas, da se končno vpišem na študij, ki me zanima že dlje časa. Vpisala sem se na inštitut in akademijo za multimedije Ljubljana, smer fotografija.
Moja kreativnost in ljubezen do umetnosti se je razvila že v vrtcu in osnovni šoli pri likovnem pouku, čez leta pa se je ta kreativnost začela kazati pri fotografiji, grafičnem oblikovanju, montiranju in urejanju video posnetkov ter opravljanju dela v digitalnem marketingu.

 

 

 

Eva Hild in njen mentalni napredek

 

Z vami bi rada delila nekaj mojih življenjskih sprememb in dogodivščin, ki sem jih doživela tekom najstniških let in so mi spremenile pogled na svet.

V srednji šoli sem se začela boriti s stresom, težko depresijo in anksioznostjo. Bila sem v krogu problematičnih ljudi, ki so zelo slabo vplivali name. Nisem imela ciljev, bila sem zelo razdražena in občutljiva oseba. Počasi sem se zapirala vase. Moja samozavest je bila porušena. Edini izhod iz realnosti so bile zabave in alkohol. Obiskovala sem tudi terapije, vendar sem kmalu ugotovila, da mi ne pomagajo. Vsak dan je postajal težji. Potrebovala sem nekoga, da bi me razumel in mi prisluhnil.

Konec tretjega letnika sem spoznala zelo prijazno starejšo gospo, ki sem ji še danes iz srca hvaležna za vse kar mi je nudila med časom, ko mi je bilo najhuje. Nudila mi je nasvete kako ceniti samega sebe, predlagala mi je, kar nekaj dobrih knjig za osebno rast, ki jih še danes rada prebiram. Najbolj pomembno pa je, da mi je znala prisluhniti in me razumeti.

Medtem časom so mi tudi postavili diagnozo policističnih jajčnikov, ki naj bi bili tudi glavni krivec hormonskega neravnovesja in slabega počutja ter občutljivosti. Tudi tu sem sama začela iskati rešitve in načine kako izboljšati in krepiti svoj življenjski slog.

Veliko si lahko pomagamo z zdravo, čisto prehrano in pitjem vode, s sprehodi v naravi, telovadbo in meditacijo. Vse to mi je pripomoglo k boljšemu počutju in drugačnem razmišljanju. Vesela sem, da sem napredovala, saj brez napredka ne bi bila tu, kjer sem sedaj in ne bi postala prava Eva Hild. Menim, da si je vedno potrebno vzeti čas zase, prisluhniti svoji intuiciji in svojim potrebam. Imamo samo eno telo, zato je dobro, da pazimo nanj.

 

Evina odločitev za opravljanje prakse pri IDM

 

Za sodelovanje pri izobraževalnem društvu sem se odločila takoj, ko sem zasledila oglas, ki nam ga je poslal inštitut. Pritegnilo me je to, da društvo nudi veliko različnega znanja, da se v društvu učimo postati finančno samostojni in da na koncu dobimo vrhunsko referenco. Zanimivo mi je tudi, da v društvu nudijo tudi učenje o kriptovalutah, ki je po mojem mnenju v današnjih časih kar precej koristna stvar za prihodnost.

 

Evina pričakovanja pri praksi v IDM

 

Pri sodelovanju v društvu pričakujem čimveč novega znanja, predvsem koristnega za mojo prihodnost. Mislim, da se bom s pomočjo mentorice Silve Požlep in pa s pomočjo drugih v društvu naučila veliko novega in da bo opravljanje prakse zelo poučno in zabavno. Upam, da bomo kot ekipa uspešno napredovali, da bomo skupaj lahko ustvarjali in sodelovali še naslednje leto.