Hedron nadgrajuje HEX, da vam ga nikoli ni treba prodati

Hedron nadgrajuje HEX, da vam ga nikoli ni treba prodati

  • Post author:
  • Post category:Hex

Hedron (HDRN) je zbirka pametnih pogodb, ki so v blokih Blochain mreži Ethereum in PulseChain. Hedron nadgrajuje HEX, da omogoča deležnikom kovanje in izposojo žetonov HDRN za svoje aktivne HEX vložke. Hedron prav tako omogoča deležnikom, da svoje HEX deleže trgujejo kot žetone NFT na katerem koli združljivem trgu NFT. Hedron nima skrbniških ključev in nobenih stikal za uničenje. Tako kot HEX je tudi Hedron popolnoma decentraliziran z ničelnim tveganjem za nasprotno stranko.

 

Kaj je Hedron?

Hedron Je dvojno revidiran in se bo predvidoma lansiral februarja 2022 na Ethereum mreži. Liquid Loans je ustvarjen, da vam nikoli ni treba prodati Pulsa (PLS) in Hedron je ustvarjen, da vam nikoli ni treba prodati HEX-a.

Hedron

Hedron ima tri funkcije zapisane v kodi, ki jih lahko naredi:

  1. kujete lahko žetone iz vašega obstoječega HEX vložka (mint),
  2. lahko si izposodite Hedron v skladu z dolžino vašega vložka, vendar morate na to plačati majhne obresti in imate likvidnostno tveganje, sposojen znesek vrnete v 90-ih dneh ali pa tvegate likvidacijo, da vas nekdo likvidira in gre vaš vložek na dražbo,
  3. svoj HEX vložek lahko zapakirate tako, da ustvarite pametno pogodbo in je potem s tem vložkom možno trgovati v obliki NFT-ja (nespremenljivi kovanec) na katerem koli trgu. To je tokeniziranje žetona. Če imate na primer težave z vdorom na denarnico, lahko na ta način premaknete svoj vložek drugam na svojo drugo denarnico. NFT ovije vložek kot ERC721.

 

Kako dobim HDRN?

Koliko Hedronov dobite, je odvisno od števila HEX kovancev, ki jih imate in od dolžine vašega vložka.

Hedron dobite brezplačno, če imate HEX vložke in jih le kujete s pomočjo aplikacije, ki je ustvarjena za ta namen.

Splača se narediti to takoj, ko se Hedron lansira, da si rezervirate Hedrone, ker so vezani na B-shares delnice od HEX-a, ki jih je vedno manj, so deflacijske in njihova cena zato raste. V prihodnosti bo težko priti do B-shares in zato tudi do Hedrona, kar mu bo višalo ceno. Hedron je vezan na ceno delnice HEX. Ima pa tudi deflacijski del in sicer, ko si bodo ljudje sposojali kovance in jih potem vračali, bo koda Hedrone kurila in s tem povzročala deflacijo.

Ko bo Hedron lansiran, bo prvih 100 dni nagrada – bonus za tiste, ki ga bodo zahtevali in prvih 10 dni bo ta nagrada največja, ki se nato vsakih 10 dni manjša.

Morate pa imeti v denarnici nekaj ETH kovanca za transakcijo oziroma pogodbo, ki je dokaz, da ste lastnik ključa. Vedno uporabljajte hladno denarnico na primer Ledger Nano S in denarnico Metamask izključno kot most od vaše hladne Ledger ali Trezor denarnice do HEX ali Hedron aplikacije.

Hedron bo lansiran najprej na Ethereum omrežju in se bo podvojil nato na Pulse Chain mreži.

Gumb »Claim« zahteva Hedron in zaklene vaš zahtevek in bonus. Gumb claim zahteva za vse za nazaj in za naprej Hedron kovance v enkratnem znesku, tako ste jih rezervirali.

Gumb »Mint« kuje Hedron. Za stare vložke kliknete Mint gumb da dobite Hedron. Mint ves čas kuje Hedrone od začetka vložka do tistega dne ko kliknete gumb Mint. Naslednjič, ko kliknete gumb Mint bo Hedrone koval od tistega dne, ko ste jih že nakovali in do tega dne, ko ste gumb kliknili.

Hedron analizira delež HEX-a in omogoča deležniku, da kuje ali si izposodi HDRN na podlagi količine delnic, dodeljenih njihovim deležem. Če vlagatelj v sili odklene vložek ali kako drugače konča svoj vložek pred kovanjem HDRN, ne bo več mogel kovati HDRN za te vložke. Aktivne (HSI – “HEX stake instance”) HEX vložke z aktivnimi predujmi HDRN ne morete zaključiti, dokler predujem ni v celoti plačan (še vedno se lahko uporablja dobro računovodstvo – to je funkcija Good Accounting v HEX-u.). Največji znesek dni, ki jih je mogoče kovati ali si jih je mogoče izposoditi, je enak celotnemu obdobju vložka.

 

Likvidacija

Če ne odplačate posojila v 90-ih dneh, gre vaš vložek na dražbo, kamor se prijavijo zainteresirani in eden lahko odkupi ta vložek. To se zgodi tako, da skuri svoje Hedrone in dobi HEX vložek. Posojilo se plačuje vsakih 30 dni.

 

Kako je ponudba HDRN povezana s ceno delnice HEX?

HDRN je inflacijski žeton. Ker se cena delnice HEX sčasoma samo povečuje, bodo deleži HEX nenehno imeli manj delnic, ki jim bodo dodeljeni. Neto učinek tega je, da se bo z naraščanjem cene delnice HEX zmanjšala količina HDRN, ki ga je mogoče kovati.

Hedron koristi ekosistemu HEX z nadaljnjim spodbujanjem naložbe.

Za kovanje največjih in najbolj doslednih količin HDRN bodo morali vlagatelji dlje časa zastaviti večje količine HEXa.

 

Faktor kovanja Hedrona

HDRN je kovan 1:1 glede na dodeljeni znesek B-delnic (ena milijarda delnic) določenemu deležu HEX-a. Vlagatelji lahko nakopljejo to količino enkrat na dan, katero posredujejo vložku. To je mogoče storiti enkrat na dan na koncu vložka ali na kateri koli poljubni točki vmes. Na voljo so različni bonusi, ki veljajo samo za kovanje, kot so bonusi za fazo lansiranja in AMR. Za kovanje ni nobenih obveznosti, če imate vložek HEX, lahko kujete HDRN brez tveganja za svoj vložek.

 

Faktor deleža, s katerim se trguje

S Hedronom je mogoče ustvariti nove vložke HEX in jih zaviti v pametno pogodbo za enkratno uporabo. To je nekaj, čemur pravimo “HEX stake instance” (HSI). Te pogodbe je mogoče “tokenizirati”, s čimer uporabnik pridobi HSI NFT žeton, s katerim se lahko trguje na katerem koli združljivem trgu NFT in kasneje “detokenizira”, da se novemu lastniku omogoči nadzor nad HEX deležem. Namesto da bi vlagatelji, ki v sili končajo vložek, zastavili svoje vložke in zbijali HEX-u ceno, lahko te deleže zamenjajo z drugimi uporabniki, ki jih želijo obdržati.

 

Faktor posojila Hedron

Uporabniki s primerki vložka HEX (HSI), ki niso žetonizirani, si lahko izposodijo žetone HDRN, ki so lahko davčno zelo ugodni za lastnika. Medtem, ko za kovanje zahteva, da je vlagatelj odslužil vse dneve v vložku, da bi lahko koval, bo izposoja kovala vse razpoložljive HDRN ne glede na prislužene dneve v enem pavšalnem znesku. Predujmi HDRN so sklenjeni neposredno med zastopnikom in pogodbo, brez tretjih oseb. Vsa plačila, vključno z obrestmi, so izplačana v skladu s pogodbo. Nobena stranka nima neposredne koristi od predujma HDRN, razen zastopnika. Bonusi ne veljajo za HDRN napredke.

 

Faktor likvidacije

Predplačila Hedron, ki zapadejo v zamudo (90 ali več dni zamude), lahko izplača kateri koli drug uporabnik Hedrona. Ko drug uporabnik odplača preostanek neplačanega predujma, bo lahko zahteval HEX delež, uporabljen kot zavarovanje zase. Prvotni posojilojemalec lahko kadar koli pride na tekoče s svojimi plačili, preden se njegov predujem unovči, da to prepreči. Hedron je zasnovan tako, da preprečuje likvidacije tako, da uporabnikom omogoča vnaprejšnje plačilo ali omogoča popolno odplačilo posojila z izračunom samo premij na trenutni dan Hedrona.

 

Prvi faktor vlagatelja

Edini način za pridobitev HDRN neposredno s pogodbo je, da ga kujete ali si izposodite proti deležu HEX-a. Ne morete neposredno kupiti ali zamenjati katere koli druge valute za HDRN. Lahko bi orodja tretjih oseb, kot sta Uniswap ali PulseX, uporabili za pridobitev HDRN.

 

Hedron odklepa vrata

Faktor bonusa Hedron

Prvih 100 dni od lansiranja Hedron bo na voljo bonus za fazo lansiranja. Ta bonus se začne kot 10-kratni množitelj, ki se zmanjša za 1x na 10 dni faze. Obstaja tudi bonus za razmerje med predujem in kovnico (AMR), ki pomaga zagotoviti, da je vsaj 50 % zalog HDRN prosto kovanih in ne izposojenih. Ti bonusi veljajo samo za kovanje.

 

Pogosti odgovori na vprašanja

Hedron je popolnoma ločen projekt od HEX-a in nima nobene zveze z ustanovitelji ali razvojno ekipo HEX-a. Hedron so zgradili ljudje, ki so navdušeni nad HEX-om in želijo doprinesti več v HEX skupnost. Od Heksičanov za Heksičane.

Naravni HEX vložek je vložek, ki ga ustvari neposredno uporabnik, ki se poveže s pametno pogodbo HEX. To so bolj ali manj vsi znani vložki HEX, ustvarjeni pred lansiranjem Hedrona, ali kateri koli vložek, ustvarjen prek standardnega uporabniškega vmesnika HEX.

Primerek HEX deleža (HSI) je pametna pogodba, ki ovije (inkapsulira) naravni HEX delež. Te vložke je mogoče ustvariti z uporabniškim vmesnikom Hedron Dapp. Vse funkcije vlaganja v HEX še vedno potekajo s pomočjo pametne pogodbe HEX, vendar uporaba tega ovoja uporabniku omogoča dostop do dodatnih funkcij Hedron.

Aktivni vložki HEX lahko kujejo in izposojajo žetone HDRN ter ustvarjajo vložke, ki jih je mogoče trgovati/žetonizirati.

HEX vložek je mogoče zasilno odstraniti, zato mora Hedron imeti časovno komponento, da razblaži tiste, ki so se odločili za zaključek vložka v sili. To bi lahko dosegli tako, da bi dovolili kovati le del lastnih delnic B glede na prislužen čas, vendar bi potem lahko v večini primerov kovali le delčke HDRN na dan, decimalne oznake pa niso zabavne.

Če nanesete svoje skupne deleže enkrat v HEX dnevu, dosežete enak učinek brez decimalnih težav. Poleg tega se bo z naraščanjem cene delnice HEX zmanjšala količina HDRN, ki ga je mogoče kovati. Zmanjšanje na HDRN, ki ga je mogoče kovati, ko se cena delnice zviša, je na ta način veliko bolj vizualno očitna in bo verjetno povzročila delno kovanje HDRN, ko bo zvišana cena delnice povzročila, da bo delnice B težko pridobiti.

To je podoben model, kot “kopati” kriptovalute, kar sčasoma poveča težave, le da se “težavnost” Hedronu poveča glede na ceno delnice HEX. Dodatno izposojeni Hedron se kuri ob plačilih (glavnice in premije).

HDRN lahko kujete na kateri koli točki med začetkom in koncem vašega HEX vložka. To je lahko vsak dan, vsak drugi dan, vsak teden ali v enem velikem pavšalnem znesku na koncu vašega vložka. Edina izjema je v fazi bonusa. Svoj HDRN boste morali kovati vsaj enkrat med bonus fazo, da boste prejeli množitelj bonusa. Upoštevajte le, da če končate svoj vložek, preden kujete svoj HDRN, ne boste mogli kovati HDRN na tem vložku. Preden končate svoj vložek, ustvarite svoj HDRN!

Če ima uporabnik aktiven HEX vložek (HSI) s predujmom, si lahko izposodi vse žetone HDRN, ki bi jih sicer lahko kovali, ne da bi morali čakati in dejansko služiti zahtevanim dnevom znotraj vložka. To bi lahko upoštevali in tako napredovali pri kovanem HDRN, do katerega je delež upravičen. Odvzem predujma bo zaklenil vložek HEX in uporabniku ne bo dovolil, da bi ga koval ali trgoval z njim. Uporabnik lahko še vedno kuje ali trguje z drugimi vložki, samo ne z nobenim vložkom z aktivnim predujmom.

Plačila zapadejo na podlagi pogodbe Hedron v obliki žetonov HDRN vsakih 30 dni. Zneski plačil so vnaprej izračunani s pogodbo in vam bodo prikazani. Premijska stopnja je po pogodbi izračunana tako, da znaša polovico trenutnega povprečnega HEX APY na dan začetka predplačila in je fiksna obrestna mera za celotno življenjsko dobo predujma. V pogodbi so vključena vsa plačila, vključno z obrestmi, nobena stranka nima neposrednih koristi od teh predujmov, razen uporabnika, ki vzame predujem.

Če predujem v 90-ih ali več dneh za Hedron ne vrnete, bodo drugi uporabniki imeli možnost likvidacije navedenega predujma s plačilom preostalega zneska predujma na dražbi. To jim omogoča, da zase zahtevajo zavarovani delež HEX. Bistveno je, da dobro razumete, kako ti predujmi delujejo in katero koli veljavno davčno zakonodajo v vašem okolju, preden jih uporabite. Nismo finančni niti davčni svetovalci.

Če ima uporabnik aktiven HEX vložek (HSI) s predujmom, ima možnost “tokenizirati” omenjeni primerek HEX vložka. To bo odstranilo vložek iz nadzora uporabnikov in uporabniku izdalo žeton HSI ERC721 NFT, s katerim se lahko trguje na katerem koli združljivem trgu NFT. Če bi drug uporabnik pridobil omenjeni žeton, bi ga lahko “detokeniziral” prek uporabniškega vmesnika Hedron Dapp. To bo uničilo žeton in novemu uporabniku omogočilo nadzor nad vložkom HEX.

Če se odločite, da ne želite več trgovati z omenjenim NFT, ga lahko vedno sami “detokenizirate” in ponovno pridobite nadzor nad vložkom.

Ko kujete svoj HDRN v prvih 100-ih dneh od lansiranja Hedrona, boste prejeli bonusni množitelj. Ta množitelj se začne pri 10x in se zmanjša za 1x na 10 dni faze. Ne glede na množitelja, ki ga prejmete, ga bo pametna pogodba Hedron zabeležila na vaš HEX vložek in ta bonus bo obstajal do konca življenja omenjenega vložka.

Na primer, če imate vložek HEX s skupno dolžino vložka 100 dni in na ta vložek kujete HDRN z množiteljem bonusa 10x. Ta 10x bonus boste prejeli za vseh preostalih 99 dni vložka.

Bonus HDRN, ki ga prejmete, je dodan vašemu običajneu izplačilu. Torej, če kujete 100 HDRN s 3-kratnim bonusnim množiteljem, boste prejeli 100 HDRN + 300 Bonus HDRN = 400 Total HDRN.

Da bi zagotovili dovolj prosto kovanih žetonov HDRN za izpolnitev vnaprejšnjih premij, bo pametna pogodba Hedron ponujala dnevni bonus, če bo razmerje med izposojenimi HDRN in celotno ponudbo HDRN kdaj preseglo 50 %. Za razliko od bonusa za zagon, se bonus za razmerje predplačila na vrednost (AMR) ne beleži trajni v vložek. Izračunava se dnevno in se giblje od 0,2x do 10,0x glede na razmerje med kovanimi in izposojenimi HDRN.

Ta bonus je dodan tudi k vašemu običajnemu izplačilu HDRN, vključno z bonusom za zagon, če je to primerno. Torej, če je to 100 HDRN s 3x lansiranjem in 1,0x AMR bonusnim množiteljem, boste prejeli 100 Base HDRN + 300 Launch Bonus HDRN + 400 AMR Bonus HDRN = 800 Total HDRN.