Jana Puklavec pri nas na praksi

Jana Puklavec pri nas na praksi

Jana Puklavec se nam je pred kratkim se nam je pridružila na praksi. Zato jo urimo jo na praksi na področju grafičnega oblikovanja. Kasneje pa jo bomo tudi na področju digitalnega marketinga in podjetništva ter trženja. Jana že dela na konkretnih projektih. Trenutno oblikuje logotipe in prelom znanstvene monografije. Jana Puklavec se je dobro vklopila že na samem začetku. Je zelo odzivna, kljub številnim študijskim in življenjskim obveznostim. Zato mladim danes res ni lahko, še posebej, če živijo sami. In še posebej, če nimajo dovolj prakse na področju oblikovanja in medijev, kjer potrebuje dober strokovnjak res veliko kilometrine. Zato v Izobraževalnem društvu za medije nudimo prakso študentom na konkretnih projektih Jana Puklavec

Prepričani smo, da bomo Janina pričakovanja izpolnili, kot smo jih že mnogim študentom pred njo. Zato so pozitivni odzivi tudi s strani ostalih njenih sošolcev, ki so letos pri nas na praksi. Jana Puklavec je ena izmed zgodb, ki so zaskrbljujoče. Prej je bila na praksi pri drugem podjetju, kjer so ji obljubili prakso. Ker jih je povozila korona, so zaprli  vrata in na njo pozabili. Niso ji priznali niti tistih ur, ki jih je že naredila. Sledi Janina vizija prakse pri nas.

Jana Puklavec – izjava

Pri Izobraževalnem društvu za medije opravljam prakso, v sklopu 1. letnika grafičnega oblikovanja, ki se izvaja na Inštitutu in akademiji za multimedije Ljubljana.

Na praktičnem izobraževanju si želim izpiliti tehnike in znanja, ki se jih naučimo na šoli. Prav tako pa bi se rada naučila tudi novih veščin na področju samega oblikovanja in marketinga. Predvsem me zanimajo dela, kot so prelomi knjig in drugih tiskovin, zato sem zelo vesela, da sem lahko zelo hitro pričela s takimi nalogami.

Prakse pri društvu ne opravljam dolgo, vendar mi je potek do sedaj zelo všeč, saj sem dobila že več nalog, ki se med seboj precej razlikujejo, kar naredi samo delo, še bolj dinamično in zanimivo. Prav tako pa sem z mentorico v rednem stiku, tako preko elektronske pošte, kot tudi s pomočjo zoom srečanj. Všeč mi je, da mentorica ceni vsa naša znanja, tudi taka, ki morda ne sodijo k oblikovanju in jih, če je le možno, vključi v naloge. Zame je to pomenilo urejane angleškega prevoda.

Pričakujem, da bom temeljito nadgradila svoje znanje na področju oblikovanja tiskovin in celostnih grafičnih podob. Prav tako pa si želim pridobiti znanje in izkušnje na področju trženja in grajenja lastne kariere. Zato sem se pridružila Izobraževalnemu društvu za medije, saj sta me je pritegnila njihov program in način dela.