Najbolj zelena tržnica Mint NFT

Najbolj zelena tržnica Mint NFT

  • Post author:
  • Post category:Hex

Kaj je MINT NFT

Mint NFT bo kripto žeton, ki se uporablja na Mintra Marketplace. Ustvarjen je bil za to, da se ohranja okolje na področju NFT-jev. V fazi žrtvovanja žeton nima nobene vrednosti in uporabnosti. Ne pričakujte dobička ali profita od tega žetona.

 

Kaj je NFT?

NFT (angl. non-fungible token,) je kratica in pomeni nezamenljiv žeton. S pomočjo teh NFT žetonov lahko prenašamo lastništvo določene digitalne originalne lastnine, ki so lahko slike, fotografije, videoposnetki, tudi orožja ali konji in hiše … v videoigri. NFT-je lastniki lahko prenesejo preko Blockchain omrežja, podobno kot pri kupovanju in nakazovanju kripto valut, vendar ni povsem enako. Kripto kovanci so med seboj zamenljivi, ker so povsem enaki in en Bitcoin ali HEX je povsem enak, kot drugi. NFT kovanec pa je povezan s točno določenim umetniškim delom, ki je unikatno in nezamenljivo.

 

Mint NFT

Kako deluje Mint NFT

Povprečna tržna provizija za transakcije je 2,5 %. Mintra bo imela le 2,25-odstotno provizijo za svojo tržnico. 1,25 % vseh transakcij Mintra marketplace (55,55 % provizij) bo poslanih na javni naslov. Od tega naslova ne smemo pričakovati dobička.

Ta naslov lahko počne kar hoče. 1,25 % bi lahko uporabil za nakup žetonov $MINT na odprtem trgu in njihovo sežiganje, prihodek od tržnih pristojbin nagrad (airdrop) imetnikom žetonov $MINT ali oboje. Na primer, lahko razdeli prihodek od pristojbin tako, da se zniža za 1 % in uporabi 0,25 % za odkup $MINT in ga zažge.

Ne glede na to, kaj naslov izbere z 1,25 % dnevnega obsega, posedovanje žetonov $MINT ne zagotavlja nobenega dobička od dela drugih.

Ogljikov odtis Mint NFT – kaj rešuje Mintra

NFT-ji so bili običajno kovani na blokovni verigi Ethereum, v drugem najbolj priljubljenem omrežju za Bitcoinom. Ena analiza je pokazala, da je energetski odtis povprečne transakcije v tem omrežju približno 35 kWh, kar je približno enako kot napajanje hladilnika za en mesec. Toda transakcije NFT vključujejo tudi kovanje, licitiranje, prodajo in prenos digitalnega žetona. Vsa ta dejanja so draga, saj v povprečju dodajo 369 kWh – več kot 10-krat več energije. En raziskovalec je izračunal, da je nek umetnik, ki je prodajal dvoje umetniških del, porabil več kot 175 MWh električne energije, kar je ustvarilo emisije toplogrednih plinov 21 let porabe električne energije v ameriškem gospodinjstvu.

Transakcije NFT na Mintri bodo preverjene s POS (dokazilo o deležu) Blockchain, imenovan PulseChain. To bo popolnoma odpravilo sedanjo nepotrebno porabo energije NFT na konkurenčnih mrežah.

Žrtvovanje

Žrtvovanje Mintra ustvarja nabor ljudi, ki verjamejo v zeleno, trajnostno prihodnost za verige blokov (Blockchain).

Prekomerna, potratna poraba energije je velik problem pri rudarjenju kriptovalut.

Eden od predvidenih ciljev dokazovanja blokovnih verig, kot je PulseChain, je uporaba bolj zelene tehnologije za pomoč pri varovanju okolja. Verjamemo, da verige blokov NE smejo uničevati okolja.

Če se s tem strinjate, lahko svojo podporo izkažete tako, da se žrtvujete kovance na spodnji naslov.

Če podprete to gibanje in sodelujete pri žrtvovanju, boste dobili brezplačne žetone. Ti žetoni ne bodo imeli nobene vrednosti. Ne pozabite, da to ni nobena naložba, ne smete pričakovati dobička od dela drugih. To je žrtvovanje, ki dokazuje, da podpirate zeleno prihodnost veriženja blokov.

Če jih NE želite podpreti, vam ni treba storiti ničesar.

Če pošiljate kovance v omrežjiu Ethereum (ETH) ali Binance Smart Chain (BSC), lahko žrtvujete neposredno iz svoje lastne denarnice na naslov: 0xF55f1569B8c6b9c29c123f9375F9915529851427

Opozorilo, nujno preden pošljete kovance prej preverite, če žrtvovanje še poteka na originalni spletni strani https://www.mintra.info/ ker drugače ne boste dobili za svoj denar nobenih kovancev.

NE žrtvujte neposredno iz kripto borz. Žrtvujte iz lastne kripto denarnice. Pošiljate lahko iz MetaMask, Trust Wallet, Trezor, Ledger in/ali MEW.

Žrtvovanje sprejema ETH in naslednje žetone ERC-20: HEX, WBTC, USDC, DAI, USDT, druge verige EVM, ki bodo sprejete, so Binance BEP-20, Polygon in Avalance. Žetoni, sprejeti v teh verigah, so USDT, BUSD, USDC, BNB, AVAX in MATIC.

Žrtvujete lahko več kot enkrat.

Če potrebujete denarnico ERC-20, BEP-20, Avax ali Matic, prenesite MetaMask.

Airdrop – nagrada

Za sodelovanje v žrtvovanju boste prejeli kredite. Vsakdo s temi krediti bo prejel brezplačen žeton, imenovan $MINT.

Žeton bo na voljo vsem udeležencem, ki so žrtvovali kovance za svoje prepričanje in podporo zeleni prihodnosti kripto valut.

Število žetonov Mint, ki jih boste prejeli, bo odvisno od tega, koliko točk žrtvovanja pridobite združeni udeleženci.

Žrtvovanje se je začelo 16. februarja ob 16.00. UTC.

Prvih 14 dni žrtvovanja boste prejeli 100 točk za vsak žrtvovani USD. Po teh 14-ih dneh se bo število točk, ki jih prejmete, zmanjšalo za 5 % vsak dan. Žrtvovanje se konča po 30 dneh (17. marec). Po tem datumu nikar ne žrtvujte, ker za svojo žrtev ne boste prejeli kovancev.

Množitelj bonusa:

Bonusni množitelj bo razvrščen glede na največje žrtvovane točke.

Bonusni množitelj se bo začel pri 2,5X in končal pri 1X. Razlika v odstotku bonusa med vsakim naslovom žrtvovanja bo vedno enaka.

Točke, dodeljene za prvih 14 dni žrtvovanja, bodo 100 točk na vsak žrtvovan dolar. Po prvih 14 dneh boste vsak dan prejeli 5 % manj. Bonusni množitelj, ki ga prejmete, bo odvisen od tega, kje boste končali v vrsti (npr. več ko žrtvujete, višji množitelj prejmete).

Vprašanja in odgovori

 

Kdaj se začne žrtvovanje?

Žrtvovanje se je začelo 16. februarja 2022 ob 16.00. UTC.

Končalo se bo 30 dni pozneje, 17. marca 2022.

 

Kdaj bo MINT izdan?

$MINT bo razdeljen, ko se bo zagnala glavna mreža PulseChain.

Ali bo na voljo spletno mesto MintraLead, ki bi spremljalo našo žrtvovanje?

Da. Delajo na tem in ga bodo objavili takoj, ko bo končano.

 

Ali Mintra uporablja skrbniške ključe?

Mintra ne bo imela nobenih skrbniških ključev v zvezi s protokoli, pametnimi pogodbami ali žetonom $MINT. Mintra bo imela zelo osnovno skrbniško ploščo, ki ni povezana s pametnimi pogodbami za predmete, kot so vnos predstavljenih uporabnikov, predstavljenih izvajalcev ter dodajanje ali odstranjevanje kategorij.

 

Ali bo revizija?

Da. Uporabljali bodo Certik in RugDoc. Te revizije še niso zaključene, ker še vedno delajo na spletnem mestu. Ko bo končano, bodo te podatke posredovali na svojih omrežjih.

Ali obstaja bela knjiga?

Ne. Spletno mesto ponuja toliko informacij, kolikor se nam trenutno zdi v redu. Če navedemo vse podrobnosti, lahko nekateri pričakujejo dobiček.

 

Kakšna bo zaloga žetonov MIN NFT?

Dobava MINT NFT bo določena s skupno vrednostjo USD, ki se žrtvuje. Vsi $MINT bodo kovani kmalu po žrtvovanju, $MINT bo imel fiksno zalogo, kar pomeni, da drugih žetonov ni mogoče kovati. Mintra bi lahko podvojila ponudbo. To bi lahko uporabili za likvidnost, zažiganje kovancev itd.

 

Ali ne bo “žetonov ekipe”

Od tega ne bi smeli pričakovati dobička.

 

Koliko bo vreden MINT NFT?

Ob lansiranju PulseChaina ne bodo nič vredni, samo trgi lahko narekujejo vrednost tega produkta. Nihče ne ve, kakšna bo cena za prvo transakcijo.

 

Kje lahko shranjujem žeton MINT?

Svoje žetone boste shranjevali v svoji denarnici.

 

Katere žetone je mogoče žrtvovati?

Zgornji naslov bo sprejel ETH in naslednje žetone ERC-20: HEX, WBTC, USDC, DAI, USDT, druge verige EVM, ki bodo sprejete, so Binance BEP-20, Polygon in Avalance. Žetoni, sprejeti v teh verigah, so USDT, BUSD, USDC, BNB, AVAX in MATIC.

 

Še vedno imam vprašanja, kje lahko izvem več?

Pridite na naš Telegram in se pridružite pogovoru ter postavite vsa vprašanja, ki jih želite.

*Pomembna izjava o omejitvi odgovornosti*

Če ste se odločili žrtvovati, ne smete pričakovati DOBIČKA IZ DELA DRUGIH.

Žrtvene točke naj ne bi imele nobene denarne vrednosti. Ne pozabite, da ne kupujete. To ni naložba.

 

Viri:

https://www.hexpulse.info/sacrifice/mintra/

https://www.mintra.info/

https://www.mintra.io/