Nick Urek in njegova unikatna pot

Nick Urek in njegova unikatna pot

Sem Nick Urek, star sem 19 let iz Dobove, študent 1. letnika Inštituta in akademije za multimedije v Ljubljani, kamor se mi je uspelo vpisati po uspešno končani srednji medijski šoli. Pravijo, da je Nick Urek že vse življenje kreativec in umetnik, saj se najbolj vidim na področju influencerstva, fotografije in video-avdio produkcije. Zadnje čase pa me je začela zanimati tudi filmska režija.

Nick Urek: v čem sem unikaten

Imam zelo unikaten pogled na življenje in dogajanje okoli mene. Skoraj vsakega lahko v nekaj sekundah preberem, kakšen je karakterno. Človekove oči mi povejo veliko več, kot dejanske besede, obnašanje, dejanja. Moji prijatelji bi rekli, da sem kot nek detektiv, saj vem, kakšne bodo misli ostalih, še preden se tega dejansko zavedajo. Zato mi je včasih težko pristopiti do ljudi ali govoriti z njimi, saj nočem izpasti kot nek čudak ali »creep«.

Nick Urek

Unikaten sem tudi v svoji zbirki Pokemon pliškotov.

Rekel bi, da sem zelo unikaten tudi v smislu svojega ustvarjanja, saj to slišim skoraj vsak dan. Imam svoj stil fotografiranja in snemanja filmov, zaradi katerih me v srednji šoli profesorji niso imeli najraje. Boril sem se z izjavami, da iz mene ne bo nič, saj poante mojih »izdelkov« nihče ne razume.

V 3. letniku pa sem spoznal profesorico, ki mi je skozi nadaljevanje šolanja dala vedeti, da s tem ni nič narobe, čeprav ji sprva nisem verjel. Vendar pa mi je v naslednjih dveh letih to dokazala, da je unikatni Nick Urek pravi Nick Urek. Ne bi rad preveč opisoval kako in kaj, lahko pa rečem, da sem jo na koncu izbral kot mentorico maturitetnega izdelka. Po svojih najboljših močeh me je vodila in mi svetovala, ves čas pa tudi govorila, naj ne odstopam od svoje unikatnosti. Bil sem eden izmed redkih, (če ne celo edini), ki sem dobil vse točke pri zagovoru izdelka in izdelku samem.

Ta profesorica me je naučila tudi nekaj stvari v/o življenju, pustimo izdelek na strani. So stvari, za katere ji bom iz srca hvaležen za vedno.

Nickova odločitev za prakso pri IDM društvu

Šolski referat nam tedensko pošilja oglase za opravljanje prakse. Oglas za Izobraževalno društvo za medije mi je najbolj padel v oči, predvsem zaradi besede »društvo«, saj sodelujem v več društvih, ki so športno in študentsko orientirani.

Videl sem, da se ukvarjajo s področjem, ki me zanima – multimedija; za to nisem želel čakati dolgo in sem takoj odgovoril na mail, da sem zainteresiran. Ogledal sem si spletno stran in v kratkem tudi dobil odgovor mag. Silve Požlep. Bolj podrobno mi je opisala kaj in kako bi delali in vse skupaj me je še bolj pritegnilo, saj je zelo blizu mojega stila ustvarjanja. V društvu so mi ponudili tudi možnost, da se pokažem v svoji najboljši luči, brez da bi me kdo obsojal. In to je tisto, kar me vodi naprej.

Nickova pričakovanja za prakso pri IDM

V društvu pričakujem veliko timskega dela, saj se v ekipi najbolje znajdem in sem najbolj produktiven. Menim, da mi bodo moji so-praktikanti, z mentorico mag. Silvo Požlep pri tem pomagali, kolikor bodo le zmogli in mi dali veliko novih izkušenj ter koristnih znanj za nadaljnje ustvarjanje na moji karierni poti. Upam, da bom tudi jaz lahko nudil ostalim v društvu kakšna dodatna znanja, če ne pa bom poskrbel vsaj za zabavno vzdušje.