Praksa Aladin Hadžić 1. letnik medijska produkcija – grafika

Praksa Aladin Hadžić 1. letnik medijska produkcija – grafika

Sebe bi opisal kot preprostega fanta, ki vedno stremi za najboljšo možno odločitvijo, najboljšo možno opcijo. Vedno v glavi preračunavam stvari, gledam kako bo neka stvar vplivala na dolgoročen cilj itd. Tudi v življenju tako razmišljam, včasih bi se lahko reklo da sem skoraj robotski. Imam veliko ciljev v področju, na katerem se srečujeva s punco Rebeko, pa tudi malce izven njega. Oba se šolava na Inštitutu in akademiji za multimedije Ljubljana.

 

Aladin Hadžić

Ker sem končal medijsko šolo v programu grafični tehnik, si še vedno puščam opcijo se spustiti v življenju v tisk bolj, kot v grafično pripravo, saj je na temu področju od naju boljši ekspert Rebeka kot jaz. Vseeno pa je priprava za tisk lahko dober način, kako zaslužiti denar, še posebej pri moji rosni starosti.

 

Prakso v Izobraževalnem društvu za medije je predlagala in priporočila Rebeka. V tem sem videl potencial, da se naučim res veliko stvari na svoji poti. To tudi pričakujem, da se bom učil in vedno znova izboljševal svoje lastnosti in postajal vedno bolj ”tehnično podkovan”.

 

V tem šolskem letu bi se najbolj rad naučil, kako te ideje in osnovno znanje, katerega sem se sam naučil pretvoriti v nekaj prijetnega za stranko, se pravi da dela izgledajo bolj profesionalno in bolj usklajeno. Tudi logo, ki sem ga oddal za prvo nalogo v društvu ne izgleda profesionalno v nobenem smislu, vidi pa se na primer da znam narisati korenje, znam narediti lep gradient kroga itd., kakorkoli stranka, ko bi to videla bi se samo obrnila in odšla stran.

V življenju bi res rad odprl podjetje z Rebeko, ki je drugi letnih grafike in tudi opravlja prakso na društvu, ter skrbel za tisk in dodelav, ona pa za grafično pripravo. Puščam pa si možnosti odprte, saj nikoli ne vemo, kaj se bo zgodilo čez mesec, leto, 5 let. To je zgolj okvirna ideja 19-letnika, ki želi poskrbeti zase in najbližje, saj doma tudi ni najbolj preprosta situacija.

 

Zato imam velikokrat premalo časa in denarja za razne stvari, saj vem da moram delati v klicnem centru, da skrbim za prihodke v gospodinjstvu in da so konec meseca plačane položnice. Zato na primer mi je že pri prvem roku zmanjkalo časa, ter pri Zoom srečanjih z mentorico na društvu.

Dodaj odgovor