Snemanje – znamenitosti Ljubljane

Snemanje – znamenitosti Ljubljane

Člani snemalne skupine za video o znamenitostih Ljubljane so bili Ana Mihelić, Manca Eržen, Jan Kastelic in Klemen Kostrevc, ki opravljajo prakso na društvu v letu 2019. Snemanje je potekalo po vsej Ljubljani, predvsem po lokacijah. Vloge v ekipi so si razdelili čim bolj smiselno po njihovih zmožnostih in željah. Glasbo in zvok je ustvaril Jan, Klemen je video zmontiral, Ana je bila glavna za ideje in ustvarjanje scenarija, Manca pa je kadrirala in snemala. Delo so si razdelili, če bi prišlo do nesoglasja, da bi vedeli, kdo je odgovoren za določeno zadevo. Kot ekipa pa so si pomagali pri vseh vlogah.

 

Cilji projekta so bili ustvariti čim boljši prvi video in se veliko naučiti ter se pri tem tudi zabavati. Cilje so tudi dosegli. Njihov največji izziv pri nalogi je bila organizacija skupine, da so se sploh srečali in skupaj ustvarjali, saj imajo vsi dokaj polne urnike. Tehnične izzive so reševali hitro. Če so pri snemanju ali dokončevanju videoposnetka naleteli na nov izziv, kot je montaža kadra ali kdaj se bo video sekal, so se pogovorili in ga hitro rešili.

 

Najprej so se lotili scenarija in snemalne knjige. Nato so se odpravili na poskusno snemanje. Sledili so glavno snemanje ter dosnemavanje in montaža, ki je vključevala editiranje, efekte, barvno korekcijo in zvok. Nazadnje so se lotili skupinskega vpogleda v montažo in odločanja o zaključevanju posnetka.

 

Poglejte si video >>