Jakob Kropivšek: zakaj je ostal na praksi Izobraževalnem društvu za medije (IDM) tudi v drugem letniku
Jakob Kropivšek: zakaj je ostal na praksi Izobraževalnem društvu za medije (IDM) tudi v drugem letniku

Jakob Kropivšek: zakaj je ostal na praksi Izobraževalnem društvu za medije (IDM) tudi v drugem letniku

Jakob Kropivšek je študent 2. letnika Inštituta in Akademije za Multimedije v Ljubljani. V sklopu predmeta praktično izobraževanje 2 opravlja prakso v IDM. Jakob Kropivšek podaja svoje izkušnje v Izobraževalnem društvu za medije glede prakse in pričakovanja za letošnje šolsko leto 2023.

Jakob Kropivšek in njegove izkušnje pri IDM do sedaj?

Po prvem razgovoru za prakso sem že takoj dobil nalogo, da napišem članek o sebi in o mojih pričakovanjih od prakse pri IDM. Vem da se morda to za nekatere sliši dolgočasno, ampak brez panike! Naučil sem se pravilne SEO optimizacije članka za Google, kar je bil smisel te naloge. Po spisanem članku sem že takoj dobil naloge v sklopu moje izbrane smeri faksa, torej video.

Jakob Kropivšek

Delo je fleksibilno, dela se od doma in mentorica Silva Požlep je potrpežljiva. Zna pomagati kadar stvari niso jasne, saj razume, da vsega študentje še ne znajo. To je tudi namen prakse, da se naučiš čim več praktično delati, kar lahko odneseš s seboj naprej v življenje.

Zakaj sem ostal na praksi v IDM?

Seveda bi rad opravil prakso tudi za 2. letnik študija, a če mi delo pri IDM ne bi bilo všeč, bi že zdavnaj odšel.

  • Prvi razlog je: naloge, ki so zastavljene, so zanimive in sovpadajo z mojimi kariernimi željami, torej delo v video produkciji. Mentorica me je tudi ves čas spodbujala k temu, da sem našel delo v tej smeri.
  • Drugi razlog bi bil, da praksa poteka od doma, kar mi zelo ustreza. Imam namreč zelo napet urnik in ne bi imel časa hoditi še nekam na prakso, ker mi preprosto ne bi uspelo. Mentorica Silva to razume in za zelo zaposlene ljudi prilagaja tudi časovnico oddaje nalog, kar je zelo prijazno od nje.
  • Na tretji razlog pa sem že malo namignil in to je, da se pri IDM super razumemo. Celoten »vibe« je odličen, odnosi med študenti in mentorico Silvo so profesionalni. Tudi vsaka kritika s Silvine strani je dobro namerna, saj želi, da študentje ob praksi rastejo kot osebe in profesionalci v svoji stroki.

Velikokrat imamo tudi kakšen sestanek, kjer govorimo o raznih drugih stvareh, kot so duševno zdravje, osebne finance in podobno, tako da se imamo študentje kar veliko za naučiti od naše mentorice. Moram reči, da sem do sedaj zelo zadovoljen s prakso. Vesel sem, da jo v letošnjem študijskem letu tudi opravljam pri IDM.

Toplo priporočam študentom, ki iščejo prakso in si želijo razširiti svoja obzorja in nadgraditi znanje v multimediji!

    sl_SISlovenian