MediaLearn
Kriptovalute

Kriptovalute

Kaj so kriptovalute?

Kriptovalute so digitalne valute, ki temeljijo na tehnologiji blockchaina. So decentralizirane in delujejo brez nadzora centralne banke ali države. Kriptovalute omogočajo izvajanje varnih in anonimnih transakcij prek omrežja, ki ga nadzira več računalnikov. Najbolj znana kriptovaluta je Bitcoin, vendar obstajajo tudi številne druge, kot so Ethereum, Ripple, Litecoin, Xen Crypto in mnoge druge. Uporabljajo se lahko za nakup blaga, storitev ali kot naložba. Kriptovalute so znane tudi zaradi svoje volatilnosti, ki je pogosto povezana z nihanjem njihove vrednosti na trgu.

Kriptovalute so uporabne iz več razlogov:

 • Hitre in poceni transakcije: Omogočajo hitre in poceni prenose denarja med uporabniki po vsem svetu, ne glede na geografske meje ali državne mejnike. To lahko olajša mednarodne transakcije in zmanjša stroške povezane s tradicionalnimi bančnimi prenosi.
 • Decentralizacija in varnost: Kriptovalute temeljijo na tehnologiji blockchaina, ki je decentralizirana in varna. Vsaka transakcija je potrjena in zabeležena v verigi blokov, kar zmanjšuje možnosti za goljufanje ali manipulacijo.
 • Anonimnost: Večina kriptovalut zagotavlja višjo stopnjo anonimnosti pri transakcijah, kar ščiti identiteto uporabnikov.
 • Finančna vključenost: Kriptovalute lahko pomagajo ljudem, ki nimajo dostopa do tradicionalnih bančnih storitev, omogočiti finančno vključenost in uporabo digitalnih denarnih sredstev.
 • Naložbena priložnost: Mnogi ljudje vidijo kriptovalute kot potencialno donosno naložbo, saj so v preteklosti nekatere kriptovalute doživele izjemno rast v vrednosti.
 • Inovacija in tehnološki napredek: Razvoj kriptovalut spodbuja inovacije na področju tehnologije blockchaina ter uvaja nove koncepte in modele poslovanja.

Kljub temu pa je pomembno opozoriti, da kriptovalute niso brez tveganj. Njihova vrednost je lahko zelo volatilna, obstajajo tveganja za varnost, in regulativni okvir še ni v celoti razvito. Zato je treba biti pri uporabi kriptovalut previden in dobro premisliti o svojih odločitvah.

Najem mentorja za vlaganje v kriptovalute ima lahko več koristi:

 • Izobrazba in znanje: Mentor lahko vlagatelju posreduje pomembno znanje o kriptovalutah, tehnologiji blockchaina, tržnih trendih in analizah. S tem se vlagatelj bolje seznani s kompleksnostjo kriptotržišča.
 • Napotki in nasveti: Izkušen mentor lahko vlagatelju ponudi konkretne nasvete in usmeritve pri odločanju o naložbah, kar lahko zmanjša tveganje za napake in izgube.
 • Osebna podpora in motivacija: Mentor lahko služi kot osebna podpora vlagatelju, ga spodbuja in vzpodbuja, še posebej v obdobjih, ko so tržna nihanja lahko močna in vlagatelji morda občutijo negotovost.
 • Učenje iz izkušenj: Mentor bo verjetno že doživel vzpone in padce na kriptotrgih ter se iz njih naučil. Te izkušnje lahko deli z vlagateljem, kar mu omogoča, da se izogne ​​podobnim pastem.

Kljub temu pa obstajajo tudi nevarnosti, ki jih je treba upoštevati pri najemu mentorja za vlaganje v kriptovalute:

 • Nepošteni mentorji: Obstajajo tudi ljudje, ki se predstavljajo kot mentorji, v resnici pa imajo slabe namene in želijo izkoriščati zaupanje novih vlagateljev. Pomembno je preveriti kredibilnost in ugled potencialnega mentorja.
 • Odvisnost od mentorja: Vlagatelj se lahko zaradi prevelikega zaupanja v mentorja znajde v neugodnem položaju, saj se ne zanaša na lastne raziskave in analize.
 • Napake niso izključene: Tudi izkušeni mentorji so nagnjeni k napakam in slabi odločitvi. Vlagatelji bi morali sprejeti, da ni nobenega zagotovila popolne uspešnosti pri vlaganju.

Za vlaganje v kriptovalute je ključnega pomena razumevanje tveganj in temeljito raziskovanje preden se sprejmejo odločitve. Vlagatelji bi morali biti pozorni, pazljivi in se zavedati, da so kriptovalute zelo volatilne in lahko prinesejo tako dobiček kot tudi izgube.

Kako izbrati izobraževanje za vas?

Z vami bomo strokovnjaki, ki se že od leta 2019 ukvarjamo s kriptovalutami, vlaganjem, financami in Blockchain-om. Smo računalniški strokovnjaki z znanjem digitalnega marketinga.


Sam svoj mojster z mentorjem

Če ste začetnik ali zahteven uporabnik in boste delali sami na računalniku s pomočjo mentorja, ste hitri in dobro razumete tehnologijo, potem je za vas prava Svetovalna ura – kriptovalute tukaj.


Asistenca za začetnike ali napredne

Če ste začetnik, ki imate slabo znanje o računalništvu in se v tem okolju ne znajdete, je boljše, da naročite storitev Pomoč in asistenca – Kriptovalute na tej povezavi. Tudi če stre napredni in ne želite delati sami je ta storitev za vas.


Bitcoin seminar 1 za začetnike

Če še niste delali z Bitcoinom in ga ne razumete je ta seminar na tej povezavi pravi za vas. Seminar poteka v živo in lahko zastavite vprašanja na katere vam bo mentor z veseljem odgovoril.

Bitcoin delavnica 2 za napredne in začetnike

Če Bitcoin že razumete in veste za kaj gre v kaj boste vlagali se udeležite praktične delavnice tukaj kjer boste Bitcoin kupili, pri tem pa se boste naučili na lastni opremi uporabljati kripto denarnice in borze. Hkrati se boste naučili vse o varnosti pri delu s kriptovalutami.

sl_SISlovenian