Praksa – zgodba o napredku naših študentov
Praksa – zgodba o napredku naših študentov

Praksa – zgodba o napredku naših študentov

Naj pohvalim delo in napredek študentov na praksi v Izobraževalnem društvu za medije. Že lanskega decembra so se jim začele odpirati nove poti. So bili zaposleni z izpiti na šoli, ki se še vlečejo, skupaj s težjimi predmeti, s projekti društva in z lastnimi projekti, čaka pa jih tudi obvezna praksa. Mladim danes ni lahko. Poleg ogromno znanja in izkušenj, ki jih morajo pridobiti, jih je kar nekaj, ki se morajo preživljati sami. Praksa, pa jim bo dala prave izkušnje za življenje.

Tjaša 

Tjaša je najbolj napredovala, ko je našla v sebi motivacijo. Takoj so se ji pojavile priložnosti v okolju za delo. Seveda je najprej sprejela prostovoljno delo, na katerem se je učila.  Kasneje so ji ponudili tudi plačljivo delo. Njeno delo je bilo opaženo skozi družbena omrežja in našle so jo stranke, ki jih je njeno delo pritegnilo. Tudi priporočali smo jo. Praksa ji je dejansko pomagala, da se je razvila in pridobila samozavest ter motivacijo.

Tjaša na društvu vedno prejme pomoč in podporo glede tehničnega znanja, izvedbe projektov, cenovne in plačilne politike, davčnih obveznosti, načinov dela z drugimi ponudniki, trženja in komunikacije s  strankami. Prav tako pa tud jasne in direktne napotke glede njene osebnostne rasti in popravljanja izzivov, ki so na njeni pot. Ker je Tjaša pametna mlada oseba, ki se rada uči in je odprta, lahko napreduje, ker posluša nasvete ter jih upošteva.

Aladin

Aladin se nam je pridružil šele lani jeseni in se tudi zelo uspešno že trži sam. Izvaja lastne projekte na področju oblikovanja in gre mu super. Vedno manj potrebuje asistenco mentorjev, kar je naš namen. Hkrati pa je to v njegovi osebnosti. Ta oseba ima izjemen potencial za uspeh v poklicu in tudi kot podjetnik, verjamemo, da bo svoje sanje o lastnem podjetju s svojo punco kaj kmalu uresničil. Praksa mu prav pride, da lahko razvije talente, ki jih ima.

Praksa

Rebeka 

Rebeka je že dve leti izjemno aktivna, zdaj pa si je poleg rednega dela nakopala še lastne projekte ki jih je sama iztržila. Gre po poti podjetništva in nabira izkušnje. Vmes se je zaposlila tudi v digitalnem marketingu in nabirala tam izkušnje, drugače pa se preživlja s telefonsko podporo strankam, kar ni lahko delo. Praksa je zanjo nekaj, pri čemer uživa in nabira izkušnje.

Rebeki uspe vse, česar se loti, ker je tako motivirana, da se sama angažira za učenje in dela toliko časa, dokler ne uspe. To je njena velika odlika. Lahko se zanesemo nanjo, da b tudi naredila, kar obljubi. Manjka ji še nekaj izkušenj, ki pa jih bo  z leti dovolj pridobila, da bo postala res prava profesionalka, saj že kaže te osebnostne lastnosti.

Bivši študentje na praksi

Bivši študent Jošt, ki je bil pri nas dve leti na praski na področju videa, se je v pisal na fakulteto za računalništvo in se sam trži ter dela video produkcijo za stalne naročnike, nekaj dela dobi še z naše strani. Je zanesljiv in učinkovit ter že precej izkušen na področju video produkcije.

Dve naši bivši študentki sta tudi uspeli. Ena izmed njih je odprla lastno podjetje za oblikovanje, druga je postala ključni del marketinga pri večjem trgovskem centru. Praksa jima je pomagala k temu, da sta se razvijali naprej in v nekaj letih uspeli.

Dodaj odgovor

sl_SISlovenian