Praksa in prostovoljstvo

Študent in prostovoljec si želita novih možnosti, razviti lasten potencial in finančno svobodo? Vas privlačijo izzivi ali pa imate lastne ideje, projekte in ne veste, kako začeti? Potrebujete znanja in veščine s področja oblikovanja, računalništva, fotografije, videa, spleta, trženja in pisanja marketinških besedil? Potem ste na pravem naslovu. V naši produkcijski mreži najdete vse to.


Študentje

Študenti v Izobraževalnem društvu za medije lahko opravljate obvezno prakso na področjih grafičnega oblikovanja, multimedije, trženja, prevajanja, podjetništva in pisanja marketinških besedil. Delo se opravlja v sklopu produkcijske skupine in posamezno, po dogovoru; delno na daljavo, na terenu in v sklopu izobraževalne institucije, kjer se izobražujete. Z vami bodo delali usposobljeni strokovnjaki, tako iz izobraževalnih institucij, kot iz organizacij.


Razpis za prakso 2022 / 23

Vabimo k opravljanju prakse v Izobraževalnem društvu za medije za naslednja dela:
  • spletni administrator
  • grafični oblikovalec
  • digitalni marketer
  • snemalec, fotograf, video montaža
  • trženje
  • prevajanje v tuje jezike
  • skrbnik družbenih omrežij
Letos smo usmerjeni k finančni samostojnosti in podjetništvu in se bomo tega učili kar skupaj. Vabljeni. Več informacija na medialearn1@gmail.com
Vabljeni in dobrodošli tudi profesionalci – mentorji.

 

 

 


Prostovoljci

Biti prostovoljec je nekaj častnega in družbeno koristno dejanje. Ne samo, da s prostovoljstvom koristite skupnosti okoli sebe ampak še najbolj pomagate sebi, da razvijete socialne kompetence, delo v skupini, se izobražujete. Pridobili boste izkušnje s področja vodenja in managementa. Z vami bodo delali usposobljeni strokovnjaki mentorji – prostovoljci. Težimo k finančni svobodi, zdravemu in srečnemu življenju. Delo poteka v sklopu produkcijske skupine IDM, na terenu, v organizacijah in na daljavo.


Področja

Oblikovanje

Pri grafičnem oblikovanju se naučite osnov in zahtevnejših procesov kreativnega oblikovanja, pravil, kompozicije, upravljanja z barvami ter oblikovalskih orodij: Corel Draw in Paint, Photoshop, Ilustrator, Indesign. Naučite se zahtevne obdelave fotografij za tiskarske tehnike in objavo na spletu; izdelovanja celostne podobe, vizitk, dopisov, brošur, zloženk, oglasnih pasic za internet.

[collapse]
Pisanje besedil

Marketinška besedila za internet ali tiskane medije so ključnega pomena za to, da pritegnete ciljno publiko, bodisi za donacije, stranke ali uporabnike. Naučite se osnov slovnice in stilov pisanja ter razlikovanja med žanri. Naučite se pisati za različne medije.

[collapse]
Fotografiranje

Naučite se osnov fotografiranja, kompozicije, kadriranja in tudi obvladovanja fotoaparata ter postprodukcije, ki je zahtevna obdelava fotografij v Photoshopu, Corel Paintu ali brezplačnem Gimpu.

[collapse]
Video & avdio

Video z zvokom je prihodnost interneta, zato organizacije vse bolj iščejo ljudi, ki znajo posneti in zmontirati ter urediti video posnetke v učinkovit, udaren in všečen izdelek. Snema se z video kamero v studiu ali na terenu.

[collapse]
Prevajanje

Prevajali boste v in iz tujih jezikov. Prevajajo se kratka besedila za potrebe spletnih strani, objav v medijih ali daljša besedila, kot so katalogi, brošure ali strokovna literatura.

[collapse]