Praksa v IDM: zakaj Petra Rkman ostaja v društvu tudi v 2. letniku
Praksa v IDM: zakaj Petra Rkman ostaja v društvu tudi v 2. letniku

Praksa v IDM: zakaj Petra Rkman ostaja v društvu tudi v 2. letniku

Praksa v Izobraževalnem društvu za medije (IDM) je neprecenljiva izkušnja, polna znanja in novih izzivov. Ko sem se prvič pridružila društvu, sem polna radovednosti razmišljala o tem, kako bo vse potekalo. Zdaj se z veseljem oziram nazaj in pišem ta članek kot dokaz, da sem našla svoje mesto v IDM. Pridobila sem ogromno novega znanja in se odločila nadaljevati pot v društvu tudi v drugem letniku praktičnega izobraževanja.

Praksa v IDM – kako se je vse skupaj začelo

Začetek moje prakse v IDM je bil rezultat temeljitega iskanja priložnosti, ki bi mi omogočila prakso v svetu trženja. S pomočjo iskalnika Google sem odkrila IDM in bila navdušena nad njihovim pristopom k praktičnemu izobraževanju.
S pomočjo podatkov na spletni strani sem kontaktirala društvo in se z gospo Silvo Požlep dogovorila za uvodni sestanek, kjer me je povprašala o mojih izkušnjah, ki sem jih pridobila med študijem, ter o tem, na katero področje bi se rada osredotočila. Razpravljali sva o mojih interesih in načinu dela v društvu.

V nadaljevanju sem imela priložnost spoznati tudi druge študente iz različnih fakultet, vsak z lastnim strokovnim ozadjem. Vsak od nas je prejel delo, ki je ustrezalo našim kompetencam in interesom, hkrati pa smo spodbujali timsko delo in komunikacijo. Ta izkušnja ne le omogoča pridobivanje praktičnih veščin, temveč tudi spodbuja medsebojno sodelovanje in izmenjavo idej med študenti različnih študijskih programov.

Praksa v IDM

Prednosti opravljanja prakse v IDM

Prvo leto v IDM je bilo neprecenljivo. S pomočjo gospe Silve Požlep sem spoznavala različne vidike digitalnega marketinga, vključno z SEO optimizacijo, grafičnim oblikovanjem in urejanjem spletnih strani. Njeno strokovno znanje, predanost in podpora so me navdihnili ter spodbudili k razvoju lastnih sposobnosti.

Praksa od doma je bila zame bila še ena izmed prednosti, zaradi katere sem se odločila, da se pridružim ekipi v IDM. Fleksibilnost, ki mi jo je omogočilo delo od doma, je bila neprecenljiva. Delo na daljavo me je naučilo samostojnosti, organizacije in uporabe različnih orodij za komunikacijo. Prav tako mi je omogočilo boljšo razporeditev časa, kar je prispevalo k temu, da sem se lahko osredotočila tudi na druga področja ustvarjanja.

Dinamičnost dela pri IDM omogoča rast in ohranja motivacijo za delo. Sodelujemo z različnimi organizacijami, kar pomeni, da se naloge nikoli ne ponavljajo. Delo na projektih je raznoliko, vsak dan je nova priložnost za učenje. Nikoli ne veš, ali boš oblikoval grafične vsebine ali sestavljal strategijo digitalnega marketinga. Vse naloge so izziv, vendar tudi priložnost za osebno in poklicno rast.

V drugem letniku se veselim tudi pridobivanja izkušenj v grafičnem oblikovanju. V digitalnem marketingu je vizualna privlačnost ključnega pomena, zato je sodelovanje pri oblikovanju grafik za naše projekte navdušujoče. To mi omogoča, da združim svojo kreativnost z marketinškim znanjem, kar je edinstvena priložnost za rast in razvoj.

Pridružite se tudi vi!

Poleg tega vabim druge študente, da razmislijo o praksi v IDM v šolskem letu 2023/2024. Ne glede na to, v katerem letniku ste ali kakšne izkušnje imate, je praksa v IDM odlična priložnost za pridobivanje znanje v digitalnem marketingu, grafičnem oblikovanju in drugih medijskih veščinah. Gospa Silva Požlep, naša mentorica, bo z vami soustvarjala pot do uspeha.

sl_SISlovenian