MediaLearn
Praksa

Praksa

Študentska praksa in prostovoljstvo

Študentska praksa in prostovoljstvo še živita, da vam znanje in izkušnje podarita.

Praksa in prostovoljstvo potekata online od doma. Delate preko maila in virtualnih dnevnikov ter navodil in video konferenc.Študent in prostovoljec!

Si želita novih možnosti, razviti lasten potencial in finančno svobodo? Vas privlačijo izzivi ali pa imate lastne ideje ali projekte in ne veste, kako začeti? Potrebujete znanja in veščine s področja oblikovanja, računalništva, fotografije, videa, programiranja, spleta, trženja, influencerstva, novinarstva in pisanja marketinških besedil? Potem ste na pravem naslovu. V naši produkcijski ekipi SilWin najdete vse to.

Študentje in praksa

Študenti v Izobraževalnem društvu za medije lahko opravljate obvezno prakso na področjih grafičnega oblikovanja, multimedije, trženja, prevajanja, podjetništva in pisanja marketinških besedil. Delo se opravlja v sklopu produkcijske skupine in posamezno, po dogovoru; delno na daljavo, na terenu in v sklopu izobraževalne institucije, kjer se izobražujete. Z vami bodo delali usposobljeni strokovnjaki, tako iz izobraževalnih institucij, kot iz organizacij.

Razpis za praktično izobraževanje 2023 / 24

Vabimo k opravljanju prakse v Izobraževalnem društvu za medije za naslednja dela:

 • spletni administrator
 • grafični oblikovalec, umetnik, izumitelj
 • digitalni marketing specialist
 • snemalec, fotograf, video montažer
 • tržnik, komercialist
 • skrbnik strank
 • prevajanje v tuje jezike
 • skrbnik družbenih omrežij
 • tekstopisec, novinar
 • ekonomist, računovodja

Letos smo usmerjeni k finančni samostojnosti in podjetništvu in se bomo tega učili kar skupaj. Delamo pa na konkretnih projektih, ki lahko postanejo tudi vaša konkurenca. 

Pričakujemo samostojne, resne, zrele in samoiniciativne osebe nagnjene k podjetništvu. Če ste neobičajni, še toliko bolje. Naše vrednote so svoboda, resnica, kulturna in iskrena komunikacija, delo in disciplina, odgovornost, samostojnost, samooskrba, inovativnost in v prvi vrsti zdravje.

Vljudno vabljeni in dobrodošli v svet SilWin, če se tudi vi v tem vidite. 

Vabljeni in dobrodošli tudi profesionalci – mentorji.

praksa in prostovoljstvo

Prostovoljci in prostovoljsko delo

Pri nas vas naučimo, kar potrebujete za prostovoljno delo. Lahko pomagate s svojim znanjem ali pa se sami naučite del, ki bi jih radi delali. Lahko pridobite reference in izkušnje za zaposlitev ali druge namene. Morda pa želite zgolj pomagati in se izuriti.

Prostovoljci so srce skupnosti in neprecenljivi vir moči za organizacije. Gre za ljudi, ki svoj čas in energijo brezplačno namenijo drugim in tako prispevajo k boljši družbi. Poleg tega ima prostovoljstvo pozitivne učinke na same prostovoljce. Ti lahko razvijejo nove veščine, spoznajo nove ljudi, pridobijo nova znanja in izkušnje, ki jim koristijo tako v osebnem kot profesionalnem življenju. 

Vabljeni, da se pridružite skupnosti prostovoljcev in tudi vi prispevate k boljši družbi. Vaš prispevek lahko naredi razliko in ima dolgotrajen pozitiven vpliv na celotno skupnost. Pridobili boste izkušnje s področja vodenja in managementa. Z vami bodo delali usposobljeni strokovnjaki mentorji – prostovoljci.  Skupaj težimo k finančni svobodi, zdravemu in srečnemu življenju. Delo poteka v sklopu produkcijske skupine IDM, na terenu, v organizacijah in na daljavo.

Prostovoljska dela, ki so na voljo:

 • Video snemanje in produkcija
 • programiranje, računalništvo
 • oblikovanje
 • fotografija
 • pisanje besedil, člankov, blogov
 • prevajanje
 • pravo
 • računovodstvo
 • administracija
 • in morda še kaj kar znate, pa ne vemo.

Področja našega dela

Oblikovanje Pri grafičnem oblikovanju se naučite osnov in zahtevnejših procesov kreativnega oblikovanja, pravil, kompozicije, upravljanja z barvami ter oblikovalskih orodij: Corel Draw in Paint, Photoshop, Ilustrator, Indesign. Naučite se zahtevne obdelave fotografij za tiskarske tehnike in objavo na spletu; izdelovanja celostne podobe, vizitk, dopisov, brošur, zloženk, oglasnih pasic za internet.
Pisanje besedil Marketinška besedila za internet ali tiskane medije so ključnega pomena za to, da pritegnete ciljno publiko, bodisi za donacije, stranke ali uporabnike. Naučite se osnov slovnice in stilov pisanja ter razlikovanja med žanri. Naučite se pisati za različne medije.
Fotografiranje Naučite se osnov fotografiranja, kompozicije, kadriranja in tudi obvladovanja fotoaparata ter postprodukcije, ki je zahtevna obdelava fotografij v Photoshopu, Corel Paintu ali brezplačnem Gimpu.
Video & avdio Video z zvokom je prihodnost interneta, zato organizacije vse bolj iščejo ljudi, ki znajo posneti in zmontirati ter urediti video posnetke v učinkovit, udaren in všečen izdelek. Snema se z video kamero v studiu ali na terenu.
Prevajanje Prevajali boste v in iz tujih jezikov. Prevajajo se kratka besedila za potrebe spletnih strani, objav v medijih ali daljša besedila, kot so katalogi, brošure ali strokovna literatura.
sl_SISlovenian