Nejc Wiegele
Nejc Wiegele

Nejc Wiegele

Nejc Wiegele in njegova praksa v IDM: ko društvo odpira vrata in srca za mlade z duševnimi izzivi

 

Praksa mi pomeni dokončanje šole, zato mi je zelo pomembna. Sem Nejc Wiegele, študent Inštituta in akademije za multimedije IAM v Ljubljani. V času študija želim nadgraditi svoje znanje na področju fotografije, kreiranja video vsebin in podjetništva, zato je praktično izobraževanje zame ključnega pomena. Vsa ta področja me zanimajo že od srednje šole, saj sem že takrat začel raziskovati svet vizualnih medijev in podjetništva. Študij na IAM-u je eden od bistvenih korakov na moji karierni poti, ki mi dopušča, da svoje strasti in interese preoblikujem v konkretne veščine in znanje.

Poleg študija aktivno iščem načine za dodatno izobraževanje in praktične izkušnje. V prostem času rad berem knjige na temo podjetništva, poslovnih modelov in osebne rasti. Takšne knjige mi pomagajo razvijati širše razumevanje poslovnega sveta in me navdihujejo za lastne podjetniške projekte. Skozi branje in učenje pridobivam dragocene vpoglede, ki jih želim uporabiti v svojih prihodnjih kariernih podvigih, praksa pa mi vse skupaj pomaga osvojiti tudi na realen delovnem mestu.

Zadnje čase se soočam z izzivi zaradi aspergerjevega sindroma in ADHD. Te težave mi otežujejo spremljanje in izvajanje študijskih obveznosti, vendar se trudim po najboljših močeh, kar mentorica na praktičnem izobraževanju razume in me podpira na pravilen način. Praksa in praktično izobraževanje je mentorica Silva Požlep prilagodila izključno mojemu načinu razumevanja in učenja tako, da da razumem naloge in jih lahko tudi uspešno opravim, kar mi da voljo in motivacijo za naprej.

Nejc Wiegele

 

Moji cilji in upanje za naprej v življenju

Moj cilj in cilj mentorstva v IDM je, da premagam te ovire in izkoristim svoje potenciale, pri čemer mi pomagata močna volja in podpora okolice. Verjamem, da lahko s trdim delom in vztrajnostjo dosežem svoje cilje in postanem uspešen na področju, ki me tako zelo navdušuje. Veseli me, da vame verjame tudi ekipa SilWin.

Nejc Wiegele praksa

Priložnost za Rast in Razvoj

Praksa v produkcijski skupini SilWin oziroma Izobraževalnem društvu za medije mi predstavlja priložnost, da daljavo sodelujem v skupini SilWin, ki ima jasno zastavljen cilj priprave, objave in promocije knjige na Amazon platformi. To mi omogoča, da se preizkusim v realnem delovnem okolju, kjer se pričakujeta timsko usklajevanje in samostojnost ter samoiniciativnost. Način dela mi zelo ustreza, saj mi omogoča, da uporabim svoje spretnosti in obenem razvijam nove.

Kot nekdo, ki se sooča z izzivi aspergerjevega sindroma in ADHD, sem neskončno hvaležen za podporo, ki jo prejemam od mentorice mag. Silve Požlep in celotne produkcijske ekipe. Ta praksa mi nudi strokovno znanje in neprecenljivo izkušnjo, ki mi pomaga premagovati osebne ovire. Verjamem, da bom v času prakse pridobil številna nova znanja in izkušnje na področju spletnih platform in marketinga, kar bo pomembno vplivalo na mojo prihodnjo kariero.

Delo od doma mi omogoča, da se osredotočim na naloge v svojem tempu, obenem pa ostajam povezan z ekipo. Takšna fleksibilnost je zame izjemno pomembna, saj mi omogoča, da se lažje spopadam z dnevnimi izzivi, ki jih prinašajo moje posebne potrebe. Vsak dan se učim novih tehnik, pridobivam vpoglede v delovanje spletnih platform in spoznavam skrivnosti uspešnega marketinga.

Podprite Priložnosti za Mlade

Vaša podpora lahko spremeni življenja. Z donacijo ali omogočanjem prakse lahko pomagate mladim, kot sem jaz, da dosežejo svoje sanje in premagajo ovire, s katerimi se soočajo. Vsak prispevek šteje in pomaga ustvarjati priložnosti za tiste, ki si želijo uspeha in se soočajo s posebnimi izzivi. Pridružite se nam in podprite našo misijo, da ustvarjamo boljšo prihodnost za vse.

Če ste študent, ki išče priložnost za prakso, vas vabim, da se pridružite produkcijski skupini SilWin in Izobraževalnemu društvu za medije. Izkoristite to priložnost za osebno in strokovno rast, obkroženi s podporno ekipo in mentorji, ki vam bodo pomagali na vsakem koraku vaše poti. Skupaj lahko premikamo meje in ustvarjamo izjemne zgodbe uspeha.

 

Moji družbeni kanali kjer objavljam fotografije in video vsebine:

https://www.instagram.com/wiegelewigi

@wiegelewigi

https://www.youtube.com/channel/UCc8iRk8p5OsnHQeOTWdAwdg

 

sl_SISlovenian