AI programi za generiranje slik
AI programi za generiranje slik

AI programi za generiranje slik

AI programi za generiranje slik – kateri so

Brezplačni AI programi za generiranje slik so postali vse bolj priljubljeni v zadnjih letih, saj omogočajo uporabnikom, da ustvarjajo slike in grafike s pomočjo umetne inteligence. Te tehnologije temeljijo na računalniških algoritmih, ki omogočajo generiranje slik na podlagi podatkov. Vnašajo jih uporabniki. AI programi za generiranje slik se uporabljajo za številne namene, vključno z umetnostjo, oblikovanjem, reklamiranjem in raziskovanjem.

Slike, ki jih generirate z AI so edinstvene in neponovljive. Zato so vaše in boljše od brezplačnih slik, ki jih mnogi uporabijo za članke ali bloge. Ključno pa je, kako programu ukažete, kaj naj naredi, tako dobra bo slika. Tu je nekaj nasvetov, kako pisati ukaze za AI. Pisanje ukaznega zapisa (angl. prompt) za AI, kot je GPT-3, zahteva jasnost in natančnost, da bi modelu dali razumevanje tega, kar želite.

Tu je nekaj nasvetov, kako napisati učinkovit ukazni zapis:

 • Jasen namen: Definirajte jasno, kaj želite doseči. Na primer, če želite, da model napiše pesem o soncu, bi lahko zapisali: “Prosim, napišite pesem o soncu, ki izraža njegovo svetlobo, toplino in vpliv na naravo.”
 • Konkretna navodila: Uporabite specifična navodila, da dobite želene rezultate. Namesto “Napišite nekaj o tehnologiji” raje zapišite “Razložite, kako umetna inteligenca vpliva na vsakdanje življenje in poslovne procese.”
 • Omejitev dolžine: Če želite, da model ustvari kratek odgovor, ga omejite z besedilno mejo, kot je “Prosim, napišite 100 besed o…”
 • Vprašanja in odgovori: Za dialog lahko uporabite vprašanja in nato pričakujete odgovore modela. Na primer: “Kaj je globalno segrevanje?”.
 • Primeri in vnosni podatki: Če želite, da model nadaljuje določeno besedilo, ga postavite v kontekst s primernim začetkom. Na primer: “Doktor je stopil v sobo in rekel: ‘Pacient, vaši rezultati so…'” in nato pustite, da model nadaljuje.
 • Smer misli: Lahko določite smer ali stil, ki ga želite. Na primer: “Napišite znanstveno razpravo o potencialnih koristih in tveganjih potovanja skozi čas.”
 • Poudarek na ključnih besedah: Če želite, da se osredotočite na določeno temo, jo vključite v svoj ukazni zapis. Na primer: “Pišite članek o alternativnih virih energije, kot so sončna in vetrna energija.”
 • Jasno in enostavno: Uporabite enostaven jezik in ne zapletajte se preveč. Jasnost bo pomagala modelu bolje razumeti vaše želje.
 • Preizkusite različne formulacije: Če ne dobite želenih rezultatov, poskusite z drugačnimi formulacijami ukaza, da bolje usmerite model.

Pomembno je razumeti, da kljub tem nasvetom ni zagotovila, da bo model popolnoma razumel in izpolnil vaše zahteve. Preizkusite različne pristope in oblikujte svoje ukaze, da boste dobili čim boljše rezultate.

Tukaj je nekaj najboljših brezplačnih AI programov za generiranje slik:

DALL-E – AI programi za generiranje slik

DALL-E je umetna inteligenca, ki je bila razvita s strani podjetja OpenAI. Je generativni model, ki omogoča avtomatsko ustvarjanje slik na osnovi opisov, ki jih mu podajo uporabniki.

DALLE

DALL-E uporablja deep learning tehnologije za učenje iz velikih podatkovnih zbirk in tako lahko generira slike, ki so podobne tistim, ki jih je videl med učenjem. Uporabniki lahko DALL-E uporabijo tako, da mu podajo opis, na primer “piknik z elektronsko glasbo na luni”, in DALL-E bo avtomatsko generiral sliko, ki ustreza opisu.

DALLE AI

DALL-E je postal zelo priljubljen zaradi svoje sposobnosti ustvarjanja neverjetno raznolikih in izvirnih slik, kar ga dela koristnim za številne industrije, kot so oblikovanje, animacija, film, igre itd

DeepDream Generator

DeepDream Generator je program, ki uporablja tehnologijo umetne inteligence, konkretneje tehnologijo generativnega nevronskega omrežja (GAN), za generiranje slik. Ideja temelji na delovanju nevronskih mrež, ki se učijo na podlagi velikih količin podatkov o slikah in na osnovi tega ustvarjajo nove, podobne slike.

DeepDream Generator

DeepDream Generator omogoča uporabnikom, da ustvarjajo slike, ki izražajo njihove vizualne ideje. To se doseže tako, da uporabnik vnese obstoječo sliko ali pa izbere sliko iz slikovnega skladišča. Nato določi, katere elemente želi, da so bolj poudarjeni v izhodni sliki. Program bo nato samodejno generiral novo sliko, ki odraža te želje.

DeepDream Generator lahko uporabite tudi za ustvarjanje slik, ki so abstraktne in neodvisne od obstoječih slik. S tem omogoča ustvarjanje unikatnih umetniških del in daje uporabnikom svobodo pri ustvarjanju slik, ki odražajo njihove vizualne predstave.

Vendar pa je treba opozoriti, da lahko generirane slike vsebujejo napake in nerealistične elemente, saj tehnologija še ni popolnoma razvita in se še vedno uči. Zato so generirane slike bolj namenjene ustvarjalnosti in navdihu kot pa profesionalni uporabi.

ArtBreeder

ArtBreeder je spletna aplikacija, ki uporabnikom omogoča generiranje novih slik in risb na osnovi določenih slik ali motivov, ki jih vnesejo. Deluje na principu generativnega umetnega nevronskega omrežja, ki se je bilo usposobljeno na velikih vzorčnih bazah slik.

Uporabnik lahko izbere eno ali več izhodiščnih slik, nato pa z uporabo različnih parametrov, kot so barve, oblike in teksture, generira nove slike. ArtBreeder tako uporabnikom omogoča ustvarjanje novih slik z združevanjem značilnosti več izhodiščnih slik.

ArtBreeder

Generirane slike so lahko tudi uporabljene kot izhodiščne slike za nadaljnje generiranje, tako da lahko uporabniki ustvarjajo neomejeno število novih slik. ArtBreeder je torej orodje za ustvarjanje umetniških del in lahko služi kot vir navdiha za ustvarjalce, ki iščejo nove ideje in kreativne pristope.

ArtBreeder je bil nekoč brezplačen za uporabo, vendar zdaj zahteva plačilo za nekatere funkcije in zmožnosti. Uporabniki lahko brezplačno uporabljajo osnovne funkcije, vendar če želijo dostopati do naprednejših orodij in večjega števila slik v bazi, morajo plačati naročnino. Cene so odvisne od tega, katere funkcije in zmožnosti želijo uporabniki uporabljati in se lahko spreminjajo. Priporočam, da obiščete uradno spletno stran ArtBreederja, da preverite trenutne cene in funkcije.

Let’s Enhance – AI programi za generiranje slik

Let’s Enhance je spletna storitev za povečevanje resolucije slik, ki uporablja umetno inteligenco. Ta storitev omogoča uporabnikom, da povečajo resolucijo slik brez izgube kakovosti. Let’s Enhance uporablja algoritme umetne inteligence za generiranje novih pikslov v sliki, kar vodi do povečanja resolucije.

Ta storitev se pogosto uporablja v številnih industrijah, kot so fotografija, grafično oblikovanje, tisk in drugi, kjer je potrebno povečati resolucijo slik, ne da bi pri tem izgubili kakovost. Let’s Enhance ponuja preprosto uporabo, hitro obdelavo in končne rezultate visoke kakovosti.

Freeway

Spletna stran https://www.freewayml.com/product/ai-image-generator se uporablja za ustvarjanje generativnih slik z uporabo umetne inteligence (AI). Gre za orodje, ki lahko avtomatično generira slike, ki temeljijo na danih parametrih, kot so:

 1. velikost slike, razmerje stranic,
 2. število plasti,
 3. vrsta in število oblik,
 4. barvna paleta itd.

AI Image Generator uporablja globoko učenje in generativne modele, ki omogočajo ustvarjanje realističnih in edinstvenih slik, ki jih ni mogoče ustvariti na klasičen način, kot je risanje ali fotografiranje.

Freeway

Ta spletna stran se lahko uporablja za različne namene, na primer za umetniško ustvarjanje, oblikovanje, oglaševanje, vizualno predstavitev podatkov in še več. Slike, ki jih ustvari AI Image Generator, se lahko uporabijo na različnih platformah, kot so spletne strani, družbena omrežja, tiskani materiali itd.

Fotor

Fotor je spletna stran, ki se uporablja za ustvarjanje generativnih slik z uporabo umetne inteligence (AI). To orodje je AI programi za generiranje slik – AI Image Generator na spletni strani Fotor. Omogoča uporabnikom, da ustvarijo edinstvene slike, ki temeljijo na različnih temah, kot so abstraktno, hrana, krajina, portreti itd.

Fotor

AI Image Generator na Fotorju uporablja globoke nevronske mreže in generativne modele, ki temeljijo na strojnem učenju, da ustvarijo realistične slike, ki jih ni mogoče ustvariti na klasičen način, kot sta risanje ali fotografiranje.

Uporabniki lahko izberejo vrsto slike, ki jo želijo ustvariti. Določijo različne parametre, kot so velikost slike, barvna paleta, vrsta in število oblik itd.  AI Image Generator ustvari edinstveno in realistično sliko, ki jo uporabnik lahko prenese in uporabi na različnih platformah, kot so spletne strani, družbena omrežja, tiskani materiali itd.

AI Image Generator na spletni strani Fotor se lahko uporablja za različne namene, kot so umetniško ustvarjanje, oblikovanje, oglaševanje, vizualno predstavitev podatkov in še več. Slike, ki jih ustvari AI Image Generator, so edinstvene in se lahko uporabljajo na različnih področjih.

sl_SISlovenian