Bitcoin kripto valuta – kako jo varno kupiti na kripto banki Kraken?
Bitcoin kripto valuta – kako jo varno kupiti na kripto banki Kraken?

Bitcoin kripto valuta – kako jo varno kupiti na kripto banki Kraken?

Bitcoin kripto valuta je digitalno zlato, hranilec vrednosti, zato je trenutno edina alternativa realnemu zlatu in žlahtnim kovinam. Bitcoin kripto valuta je zanimiva za velike vlagatelje kot so banke, pokojninski skladi in bogataši ter podjetniki, kot je Elon Musk, najbogatejši Zemljan. Vložil je milijardo ni pol ameriških dolarjev, kar je ceno Bitcoinu precej povzdignilo.

Bitcoin kripto valuta je še vedno podcenjen proti zlatu, v katerega je trenutno vloženo dosti več denarja. Vendar se slika počasi spreminja, kajti zlato je nerodno za hranjenje, drago tudi in skoraj nemogoče ga je prenesti drugam, tudi težje ga je prodati, kot kripto valuto.

Bitcoin kripto valuta

 

Kako kupiti Bitcoin?

Kripto valuto Bitcoin je zaenkrat za navadnega državljana kar težko kupiti. Zato potrebujete kar nekaj tehničnega, torej računalniškega znanja, znanje angleščine in dosti časa za izobraževanje, kako kripto valuto hraniti varno, da vam kdo ne ukrade kovancev. Mi smo za to potrebovali nekaj tednov in se izobražujemo v to smer vsak dan.

V tem članku na kratko opišemo postopek, kako kupiti kripto valuto.

  • Najprej se morate odločiti, na kateri borzi boste kupili Bitcoin. Priporočamo ameriško kripto borzo in banko Kraken. Provizije za Bitcoin so nižje in lahko ga daste v najem ter za to dobite obresti. Borza Kraken deluje dobro. Njihovi operaterji so zelo odzivni. Zato je borza Kraken izjemno prijazna do začetnikov. Vendar pozor, gre za centralizirano borzo kar pomeni, da ne smete hraniti kovancev na njihovem računu.
  • Naslednji korak je prijava na borzo, kjer morate izpolni kar nekaj obrazcev. Poslati morate svojo sliko in osebne dokumente preko virtualnega obrazca. To so dokazati, kdo ste in čigav rezident ste. Nato se odločite za nivo vlagateljstva, pa še marsikaj. Ko zaključite, boste morali nekaj časa počakati na verifikacijo vašega računa.
  • Ko ste dočakali verifikacijo računa na kripo borzi, potem je naslednji nujen korak, da uredite vse varnostne zadeve zato, da zavarujete svoj račun na borzi.  Od dvostopenjskega preverjanja identitete naprej, drugače borze ne boste mogli uporabljali.
  • Nato morate iz lasnega računa ali z računa podjetja, odvisno ali ste odprli osebni račun, ali za podjetje, nakazati evre na Kraken borzo. Če izberete sepa nakazilo preko ponujene banke, bo najceneje. Banke se znajo spreminjati zato nikoli ne smete tega koraka delati avtomatično. Čakati je treba kakšna 2 delovna dneva, da denar prispe na cilj. Pri nakazovanju pa morate zelo paziti, kaj napišete v referenco, da bo Kraken lahko na vaš Kraken račun nakazal sredstva. Če ne bo vedel, kam sodijo, bo sredstva zavrnil in jih vrnil na vaš osebni bančni FIAT račun. Enako se zgodi, če bi namesto vas nakazal sredstva na Kraken nekdo drug. To na Krakenu ni dovoljeno.
  • Ko so končno sredstva prispela na račun na Krakenu, vas bo borza o tem obvestila, vi pa boste lahko za evre kupili Bitcoin, oziroma satoshije, ki so delčki Bitcoina, če nimate denarja za en cel  Bitcoin.

Bitcoin kripto valuta je kupljena, kaj pa sedaj?

Ko imate Bitcoin na računu na borzi Kraken, potem imate dve možnosti.

Ali ga varno naložite na hladno denarnico, na primer Trezor ali Ledger, ki delujeta super in preverjeno ter ga tam pustite dlje časa, saj je Bitcoin kripto valuta hranilec vrednosti. Vi pa ste gotovo vanj vložili le tisti denar, ki ga imate viška in ga boste hranili za na primer pokojnino.

Druga možnost pa je, da ga stejkate. To pomeni, da ga posodite Kraken borzi, ki ga naprej posoja ljudem za trgovanje, vam pa za to nakazuje obresti v satoshijih. V tem času kovanci niso vaši in pozor, v primeru, da se bazen izposoje izprazni bosta ostali brez kovancev.

Kaj pa, če želite vlagati v Bitcoin, pa vas je strah?

Če je postopek za vas preveč zahteven in se bojite, da boste kje kaj narobe naredili, potem se lahko obrnete na nas, ki vam bomo pomagali speljati postopek od začetka do konca. Naučili vas bomo vsak korak in vas poučili o varnosti ter hranjenju Bitcoina. Bitcoin boste imeli v svojih rokah in le vi boste imeli do njega dostop, kar menimo, da je tako edino prav. To lahko storimo na  več načinom, odvisno je, kako se dogovorimo.

ali pišite na medialearn1 (afna) gmail.com

Pravni pouk: Nič v članku, vse, kar smo objavili ni nasvet, ampak podajamo samo lastne izkušnje in znanje naprej. Nismo finančni ali kakršni koli drugi svetovalci, niti programerji.

Dodaj odgovor

sl_SISlovenian