Kako smo začeli vlagati v kripto valute
Kako smo začeli vlagati v kripto valute

Kako smo začeli vlagati v kripto valute

Kripto valute so nas začele zanimati marca 2020, ko smo se udeležili seminarja Roberta Roliha o vlaganju ter o kripto valutah. Sicer nam je svetoval, da ne vlagamo v kripto valute, ker nimamo denarja, ampak naj raje vlagamo v znanje. Začeli smo z obojim. S kripto valutami smo začeli sami, na lastno pest, ker smo imeli za vlaganje res malo Evrov, zato smo se spravili gledati razne YouTube videe in brati članke.

kripto valute

Kripto valute smo težko razumeli, ker smo navdušenci srednja generacija, ki nismo imeli ne interneta ne računalnikov, ko smo bili v srednji šoli, kar je danes mladini nepredstavljivo. Bilo je res težko na začetku aprila 2020. Vendar smo vedeli, da moramo nekaj narediti, ker se je gospodarstvo vidno sesuvalo, na banki ni bilo nobenih obresti več, klasična varčevanja se niso splačala, delnice, še od certifikatov iz leta 1991 so drastično padle, da smo izgubili vsaj tretjino vrednosti, če ne več.

Ali so kripto valute kot zlato?

Kripto valute so nas pritegnile kot način ohranjanja vrednosti, kot je na primer že 5000 let zlato. Vendar je zlato nerodna reč, težko ga je kupiti, hraniti, ne moreš ga kar tako prodati, ne gre hitro, sicer vrednost ohranja na dolgi rok, skratka zadeva iz kamene dobe dobesedno, saj je zlato kovina iz zemlje. Zato nas je pritegnilo digitalno zlato, hranilec vrednosti, prva kripto valuta Bitcoin.

Sicer mu nismo zaupali, bili smo zelo skeptični, prestrašeni, tehnično ne dovolj podkovani, ker kripto valute ni lahko kupiti ter jih je še težje varno hraniti. In še nekaj, pred nekaj leti smo se pogovarjali, da bi kupili 100 Bitcoinov, ker je bil tako poceni okoli enega Evra, no na našo nesrečo se nismo odločili, izračunajte sami, kakšna izguba nam je nastala zaradi take odločitve.

Dneve in noči smo študirali različne borze, kovance, projekte, time, potenciale in na koncu smo imeli kar nekaj izbranih kripto valut, ki smo jih želeli kupiti. Verjemite, ni se lahko prijaviti na borzo, že to je en cel velik podvig z verifikacijo dokumentov in selfija, čakaš nekaj dni in večkrat poskusiš, ker če ne znaš, te lahko tudi zavrnejo. Še sreča, da je Robert Rolih naredil kar nekaj videjev na to temo in smo lahko iz tega največ črpali.

Prvi začetki na borzi Kraken

Ne morem vam z besedami opisati, predsednica sem zadolžena za tehnične zadeve v društvu in izobraževanje študentov na praksi, kako zelo me je bilo strah prvič pritisniti gumb kupi BTC na borzi Kraken.

Pol ure sem se potila in spraševala, bi ali ne bi? Zato, ker smo se šele učili, smo se odločili vlagati res majhne zneske nekje med 5 do 25 Evrov, za katere smo se zavedali, da jih lahko zgubimo, vendar smo to vzeli kot šolo.

Skratka, vlagati smo začeli lasten denar in seveda ne od društva, za to bi se moralo društvo posebej  registrirati kot organizacija na borzi Kraken, ki jo je predlagal Robert Rolih. Tudi ni bilo smiselno, ker smo se odločili vlagati za pokojnino na dolgi rok in ne za trgovanje na kratek rok, kar je tudi obdavčeno. V vlaganje smo šli z namenom, da se naučimo investiranja in vlaganja za pokojnino ter obračanja denarja, ko ga bomo imeli nekoč veliko.

In zgodilo se je, kliknila sem gumb, uboga računalniška miška je bila že čisto prepotena od potu z mojih prstov  in čez nekaj reeeeeees dolgih minut, ki so se mi vlekle kot ure in vmes nisem dihala, smo imeli prvo kripto valuto BTC na računu borze Kraken.

Odleglo mi je.

Od takrat, do danes, smo postali strokovnjaki, ki kupujemo na velikih in majhnih borzah in smo preštudirali skoraj vse, kar trenutno je na trgu. Nekaj je bilo v redu, nekaj tudi ne.

Zid je bil prebit, preživela sem, denar je ostal na računu in pot se je nadaljevala.

Bi želeli tudi sami vlagati v Bitcoin?

Vsekakor želimo tudi vam pomagati, če bi želeli vlagati za lastno prihodnost in imeti sami pod nadzorom kovance, vas to naučimo in stojimo poleg vas pri vsakem koraku. Ta blog smo ustvarili, ker bi želeli naše izkušnje brezplačno deliti z vami in vam pomagati, da ne zamudite vlaka, ki dirja vse hitreje proti uspehu. Prvi bodo najbolj uspeli, pravi Robert Rolih Akademia Panta Rei in prav ima, njegovi uspehi to le še potrjujejo.

Če si želite osebnega trenerja in pomočnika pri kupovanju ter vlaganju v kripto valute na dolgi rok, vam bomo z veseljem pomagali, poleg tega vas bomo obveščali o trendih na trgu in predvidevanjih za bodoče čase, kjer najlažje in največ lahko profitira. Naš portfolio, če gledamo od začetka do danes, je zrastel za cca 500 % s tem, da smo na začetku vlagali v okoli 50 kripto valut in jih preizkušali, danes pa smo ostali pri nekaterih. Trenutno največ vlagamo v Bitcoin, ker menimo, da za take, ki nimamo veliko odvečnega denarja, se to trenutno najbolj splača. Za tiste z več denarja, pa je najbolje razpršiti na nekaj kovancev, ker imajo nekateri lahko še veliko večji potencial, kot Bitcoin, o tem pa v naslednjem članku.

Kontaktirajte nas na medialeran1 (afna) gmail.com

Dodaj odgovor

sl_SISlovenian