Tako dela dober in zanesljiv poslovnež za visokotlačno čiščenje odtokov
Tako dela dober in zanesljiv poslovnež za visokotlačno čiščenje odtokov

Tako dela dober in zanesljiv poslovnež za visokotlačno čiščenje odtokov

Vsokotlačno čiščenje odtokov je bil pojem, ki ga nismo poznali pred tem dogodkom. Začelo se je že pred nekaj časa, ko na društvu nismo vedeli, zakaj zaboga WC ne požira več dreka in najfinejšega Paloma papirja, ki je drag ampak deluje. Uporabili smo kemikalije, pa nič Uporabili smo aktivne bakterije, pa nič, saj nismo vedeli za visokotlačno čiščenje odtokov. Greznico je komunala spraznila ne davno tega v celoti. Kaj bi lahko bilo narobe? Kdo bi lahko obvladal čiščenje WC-ja in fekalnih odtokov? Spraševanje se je nadaljevalo kakšne dva meseca.

Dokler nas ni udarilo. Kar naenkrat se je po dvorišču valilo nekaj dreka, toaletnega papirja in gnojnice, zadeva je zaudarjala in prihajala iz jaška, za katerega nismo do takrat vedeli, za kaj je. Ko smo ga odprli, pa nas je pričakala čudovita rjava torta iz človeškega blata okrašena z belim Paloma papirjem, ki se ni premikala nikamor. Če smo potegnili vodo v WC-ju, se je le nekaj mehurčkov pojavilo in rjava brozga se je zlila preko robu.

visokotlačno čiščenje odtokov

Reševanje težave zamašene odtočne cevi za fekalije – visokotlačno čiščenje odtokov

Smrdečo zadevo smo z vedri odnašali tri dni v gozd in skušali očistiti cevi. Še dobro, da je bilo mrzlo in ni bilo več muh. Zadevo smo v gozdu pokrivali z zemljo, pepelom in listjem. En dan je trajalo, da se je cev spet napolnila in spet se je postopek ponovil. Začelo se je iskanje mojstrov, ki po domače rečeno pucajo drek in seveda smo uporabili Google, ki vse ve je našel visokotlačno čiščenje odtokov. Google je seveda pokazal na prvi strani več ponudnikov, ki smo jih poklicali. Odločili smo se za enega, ki uporablja visokotlačno čiščenje odtokov, ki je bil pripravljen priti naslednji dan zjutraj, kar je bil petek.

Naslednji dan gospoda ni bilo. Ko smo ga klicali se je opravičil, da se jim je pokvaril avto in da ga popravljajo in da me obvesti do popoldneva. Res je poklical in povedal, da avta ne morejo popraviti in da pride v ponedeljek. Uf, ali bomo zdržali do ponedeljka? Srati je treba, lulati tudi, vodo je tudi kdaj treba potegniti, ker drugače smrdi v stanovanju. Kaj zdaj? Visokotlačno čiščenje odtokov nam ni bilo usojeno dočakali. Verjemite, ni nam bilo do tega, da bi vsak dna z vedri nosili lasten drek v gozd. Tiste dni so nas bolele roke, ramena pa še noge, opravilo ni bilo lahko ter nikakor prijetno. Pa še z naročili za članke smo začeli zamujati.

Če se nekaj zatakne, je to znamenje za akcijo

V preteklosti smo že imeli izkušnje, da če se nekje takoj na začetku zatakne, ta priložnost ni v redu. Potrebno je iti nemudoma naprej v akcijo in iskati nove rešitve, ker zagotovo obstaja nekaj še boljšega. In spet smo se lotili Googla. Na prvih treh straneh so bili sami dragi ponudniki in z dodatki za plačilo, ker bi delali izven delovnega časa če bi uporabili visokotlačno čiščenje odtokov.

Tako smo razmislili in prišli na idejo, da morebiti dobrega mojstra najdemo na kakšni sedmi ali osmi strani iskalnika, ker verjetno nima toliko usmeritve v samo reklamo, ampak bolj v delo. Ker je bilo že popoldne in petek, ni bilo neke sreče, ena oseba pa se ni javila. In smo obupali in pustili vse skupaj ter se vdali v usodo, da bomo do ponedeljka čistili lastne iztrebke na srednjeveški način namesto da bi nas visokotlačno čiščenje odtokov odrešilo vseh muk.

Sosedje so nas radovedno opazovali in ponudili pomoč. Prinesli so jekleno žico za čiščenje odtokov, ki pa ni pomagala. Ostalo je le še čakanje na visokotlačno čiščenje odtokov. Na kar čez eno uro od zadnjega klicanja zazvoni telefon in se oglasi g. Zdravko Vene iz Novega Mesta in olajšano mu povem, v čem je problem. Takoj je vedel za kaj gre in takoj je vedel ceno, ki je bila enaka tudi v soboto, saj je razumel, da je tako situacijo treba rešiti takoj. Prišel bi čisto takoj, vendar je bil že večer in ni bilo smisla, ker nimamo luči. V trenutku sem že po glasu gospoda Zdravka vedela, da bo gotovo prišel in uredil zadevo tako, da bo uporabil visokotlačno čiščenje odtokov, razen, je rekel, če je kaj drugega, kot sem jaz povedala.

V soboto zjutraj pride Zvonko Vene, ki čisti odtoke z visokotlačnim čiščenjem odtokov

Da, zares je prišel ob napovedani uri skupaj s sodelavcem. Priklopil je kompresor, stroj za visoko tlačno čiščenje odtokov na vodovod, napeljal cev, ki čisti odtočne cevi pod pritiskom in čiščenje se je začelo. Trajalo je kar nekaj časa, gotovo pol ure, da je uspel priti skozi cev do greznice. Zmaga je bila popolna, ne morete si zamisliti veselja, ki smo ga doživeli.

Mislila sem, da je vsega konec, vendar ne. Gospod je razložil, da bo cev očistil še v drugo smer do WC-ja in ravno tako uporabil visokotlačno čiščenje odtokov, kljub temu, da se mi je cev zdela čista. Razložil mi je, da ni čista, dokler je voda temna. To pomeni, da so na ceveh stare, zasušene obloge, ki so zadrževale odtekanje blata v greznico. Ja to pa je res pravi mojster, ki obvlada svoj posel in visokotlačno čiščenje odtokov.

Tako smo bili zadovoljni, da smo ga takoj priporočili drugim in se odločili napisati ta članek. Tiste mojstre, ki sem jih klicala pred njim, sem že v njihovem glasu slišala, da jim ni do tega, da bi prišli, da vedo, da so dragi in da niso sigurni, če jim govorim resnico. Gospod Vene pa se mi je res zdel pravi mojster in poslovnež. Imel je nekoliko nižjo ceno tudi zato, ker je bil bližje od ostalih, kar pa je najbolj pomembno, svoje delo je opravil več kot odlično in zdaj smo lahko mirni za naslednji 40 let. Za čiščenje odtokov in težave z greznicami ter ostalimi odtoki res priporočamo Zdravka Veneta s.p. iz Novega mesta.

visokotlačno čiščenje odtokov

Dodaj odgovor

sl_SISlovenian