Elzana Odjoska
Elzana Odjoska

Elzana Odjoska

Prostovoljka in umetnica – Elzana Odjoska

Moj odnos s Slovenijo: Kako sem našla svoj drugi dom in se razvijala kot posameznica

Moje ime je Elzana Odjoska in sem ponosno doma iz Makedonije. Kljub temu pa sem v Sloveniji že 14 let, kjer sem našla svoj drugi dom in se razvijala osebnostno in poklicno. Ustvarila sem si tudi čudovito družino. V tem članku vam bom predstavila nekaj vidikov mojega življenja, ki so pomembni zame in kdo je Elzana Odjoska.

Elzana Odjoska – poklicno življenje:

Po končani diplomi na področju administracije sem se začela udejstvovati v različnih dejavnostih. Vendar pa administracija ni edina stvar, ki me zanima. Sem tudi umetnica, ki se izraža skozi slikanje in risanje. Moja strast do umetnosti me je pripeljala do lastne razstave, na kateri sem bila izjemno ponosna. Poleg tega se ukvarjam tudi z izdelavo ročnih izdelkov in uživam v kuhanju. Moje znanje in veščine so se razvijale skozi leta, kar mi omogoča, da se vedno znova izražam in ustvarjam.

Elzana Odjoska in delo z mladimi:

Poleg tega sem certificirana mladinska delavka in se nenehno izobražujem za delo z mladimi. Poučujem otroke in mladostnike ter jih pripravljam na boljše življenje. To je del mojega poslanstva, saj verjamem, da je pomembno vlagati v prihodnost mladih generacij. Delo z mladimi me izpolnjuje in me motivira, da se še naprej razvijam na tem področju.

Umetnost in glasba:

Poleg risanja in slikanja, sem tudi glasbenica in sem imela priložnost pokazati svoje glasbene talente. Glasba je še en način, kako se izrazim in se povežem z drugimi ljudmi.

Elzana Odjoska

Jezična raznolikost:

Sem ponosna na svojo jezično raznolikost, saj razumem in govorim vse balkanske jezike. Poleg tega se trenutno učim angleščino in italijanščino, kar mi odpira vrata v svetovno komunikacijo.

Sodelovanje z Izobraževalnim društvom za medije:

Nedavno sem imela priložnost, da sem se srečala s Silvo Požlep, ki me je navdušila z njenim znanjem in izkušnjami na področju digitalnih medijev in marketinga. Silvina predanost temu področju me je prevzela in po nekaj pogovorih sem se odločila, da ji prostovoljno pomagam. To sodelovanje mi omogoča, da se še bolj izpopolnjujem in učim ter odpravljam napake iz preteklosti. Hvala, Silva, za to izjemno priložnost!

Slovenija je postala moj drugi dom, kjer sem razvila svoje interese in strasti ter se razvijala kot posameznica. Zavezana sem svojim ciljem in nenehnemu učenju, da lahko prispevam k boljši prihodnosti tako sebi kot drugim. Vem, da so pred mano še mnoge priložnosti in da se bodo časi še naprej spreminjali, vendar sem pripravljena na vse, kar mi prinaša prihodnost.

sl_SISlovenian