Praktično izobraževanje v IDM je za leto 2020-2021 zaključeno
Praktično izobraževanje v IDM je za leto 2020-2021 zaključeno

Praktično izobraževanje v IDM je za leto 2020-2021 zaključeno

Praktično izobraževanje za študente v šolskem letu 2020-2021 se je pri nas uspešno zaključilo tako, da so vsi štirje študenti uspešno zaključili prakso in šolanje ter diplomirali. Vsi štirje študenti so študirali na Akademiji za multimedije Ljubljana, čeprav sprejemamo vse študente, ki jih zanima pridobiti praktično znanje pri nas s področja medijev, prodaje, digitalnega marketinga in podjetništva. Letošnje praktično izobraževanje za študente je bilo uspešno, ker smo dosegli cilje, ki smo si jih zadali in sicer, da študentje dejalo na svojih projektih, se osamosvojijo in začnejo delati na svojem podjetju ter strankah. Seveda to ni lahko s finančnega ter psihološkega vidika, ker pri nas ta kultura še ni razvita.

Praktično izobraževanje za študente in njeni učinki na mlade

Letošnje praktično izobraževanje je potekalo na področju grafičnega oblikovanja, saj so bili vsi štirje študenti usmerjeni v to smer študija. Delali so na celostni grafični podobi nove blagovne znamke in se učili, kako narediti logotip ter vse ostale grafične elemente za res dobro grafično podobo. Največ težav je predstavljala sama ideja, pri tem pa so bili tisti študentje, ki so imeli več izkušenj od prej, bolj uspešni. Še nekajkrat je pokazalo, da tukaj ne gre za talente, ampak za to, koliko dela se vloži in interesa ter fokusa v določeno delo.

Študenti Akademije za multimedije Ljubljana
Študenti so opravili prakso pri IDM

Da to drži kaže, dejstvo, da je bil eden od študentov prvega letnika neizkušen, pa je proti koncu leta pridobil že toliko izkušenj, da je našel svoje stranke in začel delati samostojno. Vendar je ves svoj prosti čas usmeril v to, ni pa ga imel prav dosti, ker je opravljal še drugo študentsko delo za denar, ki mi povezano z našo tematiko. Vendar je povezan s prodajo, kar mu pride prav.

Kaj je študentom doprineslo praktično izobraževanje

Študenti so letos imeli veliko srečo, da smo imeli dosti poudarka na prodaji in marketingu ter podjetništvu. Poučili so se, da če nimajo dovolj denarja za začetek podjetja, da naj denar vlagajo v izobraževanje in v to, kako več zaslužiti na enostavnejši način. Na primer s pasivnimi prihodki in avtomatizacijo poslovnih procesov. Na tem smo letos veliko delali. Izdelali smo majice za prodajo in urejali bazo uporabnikov v Mailchimpu. Prav tako smo ustvarili spletno trgovino s produkti in začeti objavljati na družbenih omrežjih bolj pogosto.

Srčna hvala donatorjem in uspešnim podjetnikom

Zelo smo hvaležni tudi predavatelju in izjemno uspešnemu svetovnem govorcu, podjetniku in vlagatelju Robertu Rolihu za njegova brezplačna predavanja in delavnice za naše študente ter finančno podporo.

Super donacijo in darilo nam je podarila tudi uspešna podjetnica ter coachinja Karin Elena Sanchez. Hvaležni smo ji za izkušnje in usposabljanje na področju andragogike in izobraževanja odraslih. Karin si je za nas vzela dva dni časa in še vedno nesebično priskoči na pomoč, ko jo potrebujemo. Hala tudi za finančno pomoč za začetek preizkušanja projektov, ki nas zanimajo kot pasivni prihodek.

Kdo se nam lahko pridruži na praktičnem izobraževanju?

Za letošnje šolsko leto 2021-2022 je praksa za študente še bogatejša in bolj ambiciozna zahvaljujoč našim izkušnjam in rasti, ki smo jo bili deležni lani in pa trem nadebudnim študentom prvega letnika Inštituta in akademije za multimedije Ljubljana, ki so se nam že pridružili v novem šolskem letu ter že delajo s polno paro. Naš načrt je zelo ambiciozen:

  • objavljati optimizirane SEO članke na blogu,
  • stalno objavljati na družbenih omrežjih,
  • snemati videe o pasivnih prihodkih in podjetništvu,
  • snemati videe o delu na praksi za bodoče študente s področja dolgoletnega marketinga,
  • ukvarjati se z influencerstvom,
  • skrbeti za družbena omrežja in digitalni marketing za dve start up podjetji,
  • prenoviti naše spletišče in spletno trgovino ter jo optimizirati za iskalnike.

Na področju programiranja in izdelave spletne strani v Word Pressu iščemo nekoga, ki bi se nam pridružil letos in nam pomagal do novih nivojev ter višje kakovosti. Zaželena je kakšna izkušnja ali pa vsaj izjemno močna volja po učenju in samoiniciativnosti ter svobodi. Bodi oseba, ki se sama angažira, podaja predloge ter ideje. Ne želimo sodelavcev, ki delajo za denar, ampak podjetnike in vlagatelje. Če to še niste, lahko postanete.

Ali se vam zdi naš projekt družbeno koristen?

Naše društvo ne želi biti odvisno od države in ne prejemamo nobenega denarja s te strani. Hočemo biti samostojni in se financirati sami, kar nam gre vedno bolje. Mentorji in prostovoljci delamo brez plačila, povsem prostovoljno. Vsak od nas ima vizijo večjega podjetja v prihodnosti.

Družbeno smo dogovorni in koristni, ker razvijamo sebe, brezplačno učimo mlade in tudi veliko znanja razdelimo med ljudi. S tem smo vsi skupaj bolj zadovoljni in finančno neodvisni. S tem zmanjšujemo brezposelnost ter odvisnost ljudi pod države ter socialne pomoči.

Če menite, da delamo veliko delo za Slovenijo in svet, predlagamo, da nas podprete. Bodisi s svojim znanjem ali finančno donacijo tukaj.

sl_SISlovenian